Provincie Gelderland

ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Dinsdag 29 augustus

. Gedeputeerde Harry Keereweer ontvangt een delegatie uit Mozambique en geeft uitleg over de rol van provincie Gelderland, met name op het gebied van water. De delegatie, onder wie de Minister van Public Works and Housing van Mozambique, is in Nederland op uitnodiging van drinkwaterbedrijf Vitens. Het doel van het bezoek aan de provincie is informatie verkrijgen over het werk van de provincie op het gebied van water en over de samenwerking tussen Vitens en de provincie. De delegatie is een week op bezoek bij Vitens. (14.00 - 15.30 uur; Provinciehuis, Markt 11 in Arnhem)

Woensdag 30 augustus

. De Commissaris van de Koningin opent, samen met een bewoner van Regina Pacis, het monument dat in het kader van het project 'Buiten Het Boek' door Joyce Bloem, beeldend kunstenaar, tot stand is gekomen. Het project heeft een geldbedrag ontvangen van 'Stichting Gebaar' voor een driedimensionaal kunstwerk dat de historische interactie tussen de Indische en de Nederlandse cultuur uitbeeldt. De poëtische teksten op dit kunstwerk zijn van Marion Bloem. Deze dag is gekozen omdat 30 augustus de dag is van de herdenking voor ex-geïnterneerden en nabestaanden uit de vrouwenkampen op Midden-Java (periode 1942-1945). (Vanaf 15.30 uur; Park van de Stichting Verpleeghuis Regina Pacis, Velperweg 158 in Arnhem)

Donderdag 31 augustus

. Gedeputeerden Harry Keereweer en Theo Peters zijn aanwezig bij het debat 'Landschap op de agenda .'. Harry Keereweer en Theo Peters worden geïnterviewd. Het project 'Groene en blauwe diensten op het landgoed Twickel' en het project 'Bedrijvenpark IJsseloord 2 in Arnhem; Ontwikkelen met landschappelijke kwaliteit' worden gepresenteerd deze dag. De themadiscussies van deze dag zijn 'Ontwikkelen met landschappelijke kwaliteit', 'Uitvoering van landschapsontwikkelingsplannen' en 'Beheer van het landschap; groene en blauwe diensten'. (13.30 - 16.30 uur; Provinciehuis, Markt 11 in Arnhem)

Vrijdag 1 september

. Gedeputeerde Theo Peters zit de bijeenkomst voor waar het ontwerp Masterplan Limes wordt gepresenteerd aan de wethouders Cultuurhistorie uit het Rivierengebied. De heer E. Luiten, samensteller van dit ontwerp, licht de inhoud in een betoog toe. (10.00 - 12.00 uur; Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59 in Nijmegen)
. Gedeputeerde Theo Peters spreekt bij de NVM-ledenvergadering club Veluwe. Agendapunten van deze vergadering zijn onderwerpen over de ruimtelijke ordening en stedelijke ontwikkeling. (15.00 - 17.00 uur; conferentiecentrum Vogelensangh, Vogelzangveldweg in Hattemerbroek)

Zaterdag 2 september

. De Commissaris van de Koningin is aanwezig bij de opening van het jubileumseizoen van de Vereniging Vrienden van het Gelders Orkest. Komend seizoen bestaat deze vereniging 50 jaar. Het jubileumseizoen wordt geopend met een feestelijk concert. (Vanaf 19.30 uur; Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25 in Arnhem)

Maandag 4 september

. Gedeputeerde Theo Peters opent, samen met minister Veerman van LNV, de Kop van Deelen, het eerste (voormalige) militaire terrein in Gelderland dat een nieuwe bestemming heeft gekregen. De voormalige kazernegebouwen worden gebruikt voor de opvang van kinderen. Op het terrein bevinden zich monumentale gebouwen. Het informatiebord van de Hoenderloo Groep wordt tijdens deze opening onthuld en gedeputeerde Theo Peters wordt geïnterviewd door een jongere. Na afloop is er gelegenheid voor de pers om genodigden vragen te stellen. (9.30 - 12.10 uur; Deelenseweg 85 in Deelen)
. Gedeputeerde Theo Peters opent de vestigingstoren / Stadsmuur in Buren. Mede door de inzet voor de financiering van de provincie Gelderland is deze 600 jaar oude Stadsmuur gerestaureerd. Bij deze restauratie werd een vestigingstoren ontdekt. (Vanaf 15.00 uur, Marechausseemuseum in het Koninklijk Weeshuis, Weeshuiswal 9 in Buren)
. De Commissaris van de Koningin is aanwezig bij de opening van het Politieacademisch Jaar 2006 - 2007 en houdt een korte toespraak. De heer mr. J.P.H. Donner, minister van Justitie, verricht de opening. Het thema van de bijeenkomst is: Samenwerken inspireert! (15.00 - 17.00 uur; Concernlocatie van de Politieacademie, Oude Apeldoornseweg 41-45 in Apeldoorn)
. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman is aanwezig bij de opening van het academisch jaar van de Universiteit Wageningen 2006 - 2007. Onderwerpen als onderwijs, onderzoeksstrategie, management en het gebruik van de zee komen aan bod. (15.30 - 17.45 uur; Universiteit Wageningen, Generaal Foulkesweg 1 in Wageningen)

Woensdag 6 september

. De Commissaris van de Koningin neemt deel aan de bijeenkomst in Nijmegen, waarin een delegatie van het Nationale Innovatieplatform discussieert met vertegenwoordigers van Oost-Nederland. Onderwerp is de wijze waarop Oost-Nederland, op verschillende niveaus actief op het gebied van innovatie, zijn ambities op het gebied van kennisinvestering wil realiseren. (9.30 - 13.30 uur, Business and Innovation Center, FiftyTwoDegrees in Nijmegen)
. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman geeft een korte presentatie bij de integriteitconferentie van de provincies, waarin een beeld van de problemen van de provincies wordt geschetst. Aan de hand hiervan volgt een discussie. (10.00 - 12.30 uur; Hotel Heidepark in Bilthoven)
. De Commissaris van de Koningin woont de opening bij van het studiejaar Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het thema is 'Innovatie en ondernemerschap in (Oost)-Nederland'. Premier Balkenende komt spreken. (14.00 - 15.30 uur; Auditorium HAN Arnhem, Ruitenberglaan 31 in Arnhem)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u tijdens kantooruren terecht bij afdeling Communicatie, Pers- en Publieksdesk, tel. (026) 359 90 00. Na kantooruren kunt u bellen met onze piketmedewerker, tel. (06) 50 27 30 53.