Gemeente Heusden

De Cultoer trekt door Heusden

Het Trefpunt Cultuureducatie Heusden organiseert op maandag 28 en dinsdag 29 augustus de Cultoer. Cultuur komt naar de scholen toe en laat ze op een leuke manier kennismaken met cultuureducatie en de mogelijkheden en activiteiten van het Trefpunt.

Per dag is er een route vastgesteld. Op twintig scholen maken groep 1 tot en met 8 tijdens deze twee dagen kennis met verschillende kunstdisciplines. De wethouder van Cultuur, Mart van der Poel, doet op maandag aan een stuk van de Cultoer mee. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op maandag 28 augustus om 10.30 uur bij basisschool de Nieuwenrooy in Oudheusden. Met de Cultoer wil het Trefpunt Cultuureducatie leerlingen en scholen enthousiast en bekend maken met kunst en cultuur in de breedste zin van het woord.

Het Trefpunt vormt een belangrijke schakel tussen de instellingen en professionals enerzijds en de scholen anderzijds. De basisscholen hebben samen met de gemeente Heusden en de lokale aanbieders van kunst en cultuur, mede gesubsidieerd door de provincie Noord-Brabant, het initiatief genomen het Trefpunt Cultuureducatie Heusden op te richten. Dit sluit aan bij de inspanningen van het ministerie van OC&W om cultuureducatie te bevorderen. Het ministerie heeft hier een apart budget voor gereserveerd, omdat zij het voor de ontwikkeling van kinderen van groot belang vindt dat zij op jonge leeftijd in aanraking komen met kunst en cultuur.

Voor meer informatie over De Cultoer kunt u contact opnemen met Anne-Wil Maris, Coördinator Cultuureducatie Heusden, via telefoonnummer (073) 513 18 56 of mailen naar amaris@heusden.nl. Geplaatst op: 25 augustus 2006