MINVROM: persuitnodiging

Ministerie vrom

http://www.vrom.nl

RECTIFICATIE PERSUITNODIGING

Per abuis is op de persuitnodiging van vrijdag 25 augustus 2 verschillende dagen genoemd. De juiste datum is dinsdag 29 augustus 2006, 16.00-17.00 uur.

Onderstaand volgt de juiste uitnodiging.

Staatssecretaris Van Geel (milieu) ontvangt op dinsdag 29 augustus 2 studenten met hun biobrandstofauto. Zij hebben bijna 30.000 kilometer afgelegd op puur plantaardige olie. De reis van Leeuwarden naar Peking heeft niet geleid tot extra uitstoot van broeikasgassen. Met deze reis hebben de studenten op een bijzondere manier aandacht gevraagd voor het milieu. Het gebruik van biobrandstoffen levert een bijdrage aan het beperken van de CO2 uitstoot, een belangrijke oorzaak van klimaatverandering.

De CO2 uitstoot van het verkeer is de afgelopen jaren flink toegenomen. Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen wil de overheid het gebruik van biobrandstoffen stimuleren. Vanaf 2007 moet minimaal 2% van de benzine en diesel uit biobrandstoffen bestaan. Uiterlijk in 2010 moet dit percentage zijn opgehoogd tot 5.75%. Door een verplicht aandeel biobrandstoffen wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het terugdringen van broeikasgassen. Om de duurzaamheid van biobrandstoffen te verhogen wil Van Geel een Europees afgestemd certificatiesysteem opzetten.

Journalisten zijn uitgenodigd op dinsdag 29 augustus tussen 16-17 uur op het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), Rijnstraat 8 in Den Haag.

Programma:
16-17 uur studenten arriveren met biobrandstofauto (fotomoment) speech staatssecretaris Van Geel
overhandiging CO2 neutrale boekhouding
toelichting op Trees for Travel

In de hal van het Ministerie is een kleine tentoonstelling over biobrandstof




Ministerie van VROM