Saxion Hogescholen
BR>

vr 25 augustus 2006

Start Randstad Topsport Academie Saxion Hogescholen te Deventer

De Academie Marketing en International Management (MIM) van Saxion Hogescholen in Deventer start met ingang van het studiejaar 2006 - 2007 met de opleiding Commerciële Economie voor topsporters en aanstormend topsporttalent. Er bestaat reeds een Randstad Topsport Academie in Rotterdam. Met Randstad Nederland is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan, waarin beide participanten mogelijkheden bieden om studenten naast hun topsportcarrière, een studie Commerciële Economie te laten volgen.

Samen met NOC*NSF (Partner in Sport van Randstad) wordt gekeken naar de toelaatbaarheid van de diverse topsporters, kandidaten dienen te beschikken over een A- of B-status. Tevens is de categorie `aanstormend topsporttalent' toelaatbaar bij de nieuw te starten studierichting.

De goede contacten tussen Randstad en NOC*NSF staan garant voor een regelmatige toestroom van topsporters en aanstormend topsporttalent. Met name de topsporters uit Noord, Oost en een deel van Zuid Nederland kunnen zich, na een intakegesprek, inschrijven bij de Academie MIM van Saxion Hogescholen in Deventer.

Op dit moment zijn er 11 studenten die zich hebben aangemeld voor de opleiding, in Deventer. De studenten zijn actief in de sporten: volleybal, wielrennen, voetbal, taekwondo, wielrennen, schaatsen en atletiek en komen uit Almelo, Apeldoorn, Bennekom, Gelselaar, Lemelerveld, Losser, Schalkhaar, Vaassen en Warnsveld.

De Randstad Topsport Academie biedt de volgende voordelen voor de sporters: beperkt programma op locatie, mogelijkheden voor individuele studietrajecten, tentamens op passende momenten (rekeninghoudend met trainingskampen, internationale wedstrijden enz.) en goede overgang van topsportcarrière naar maatschappelijke carrière.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------