Gemeente Hardenberg


Officiële start werkzaamheden Gedempte Haven

Parkeervoorziening wordt verdubbeld

Op dinsdag 29 augustus geeft wethouder Jannes Janssen het officiële startsein voor de werkzaamheden op de Gedempte Haven. De parkeercapaciteit wordt hier bijna verdubbeld door de aanleg van een parkeerdek. Eind februari 2007 kan het parkeerterrein weer in gebruik worden genomen.

Op de Gedempte Haven wordt de bestaande parkeercapaciteit uitgebreid van circa 140 naar 280 parkeerplaatsen door een parkeerdek boven de bestaande parkeervoorziening te realiseren. Tevens worden er twee paviljoens en een wandelpromenade op het dek aangelegd. De parkeergarage blijft aan alle zijden open en is toegankelijk via een trap, lift en hellingbaan. In juli gingen de voorbereidende werkzaamheden al van start, op dinsdag 29 augustus geeft wethouder Jannes Janssen het officiële startsein voor de bouw.

De uitbreiding van de parkeervoorziening wordt uitgevoerd door Hegeman Beton- en Industriebouw BV uit Nijverdal. Hegeman bouwt de nieuwe voorziening in ongeveer een half jaar zodat de parkeervoorziening eind februari 2006 klaar is voor gebruik. Rond die tijd start ook de bouw van het tweede en derde bouwblok winkels en woningen op en rond de Markt. De bouw van het eerste bouwblok is al gestart. Door de snelle bouwperiode van de parkeervoorziening op de Gedempte Haven en de uitgekiende fasering van de bouw van de drie bouwblokken op en rond de Markt wordt de periode van overlast door de bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk beperkt.

Om het wegvallen van parkeerplaatsen tijdens de werkzaamheden op te vangen, heeft de gemeente Hardenberg twee tijdelijk parkeerterreinen aangelegd tussen de Marslaan en de Prengerlaan, hier kunnen in totaal bijna 400 autos parkeren.

De parkeervoorziening is eind februari 2007 gereed zodat in het centrum van Hardenberg een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen is. De kiosken op het parkeerdek zijn in april 2007 gereed. Naar verwachting wordt de totale pleinwand met winkels (blok 1, 2 en 3) op de nieuwe Markt in maart 2008 opgeleverd. Op dat moment zijn de nieuwe parkeerplaatsen in het centrum dus al in gebruik genomen. Overigens wordt dan nog wel verder gebouwd in de woningen boven de winkels, maar hiervan ondervindt het winkelend publiek nagenoeg geen hinder.