Opsporing Verzocht

http://www.opsporingverzocht.nl
Morgen in Opsporing Verzocht

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 29 augustus 2006 (20.30 uur)

Brabant: Skimmen bankpassen

Cuijk: Inbraak in school
Zondag 5 maart 2006 is er ingebroken in het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) in Cuijk. En naast foto's zijn er ook bewegende beelden. De drie daders zijn slechts een paar minuten binnen geweest, maar zien in die korte tijd toch kans om er een grote puinhoop van te maken en een beamer en een flatscreen mee te nemen.

Westervoort: Van diefstal afkomstig horloge
Maandag 24 april 2006 is in Westervoort een van diefstal afkomstig dameshorloge aangetroffen. Het horloge is van het merk Versace en was nog voorzien van een prijskaartje. Het gaat om een echt Versace horloge.

Skimmen is eigenlijk niet meer dan het kopiëren van uw bankpas en het stiekem opnemen van uw pincode. In de maanden juli en augustus 2006 is op geldautomaten in Tilburg en Eindhoven apparatuur gevonden, waarmee bankpasjes gekopieerd kunnen worden, zonder dat de klant er ook maar iets van merkte. De daders wisten in korte tijd op deze manier enkele 10.000den euro's van verschillende rekeningen te pinnen.

Prinsenbeek: Poging ontvoering twee kinderen Kesteren: Inbraak in Spar supermarkt

Dinsdag 27 juni 2006 wordt een 8-jarig jongetje uit Prinsenbeek op een schoolplein vastgegrepen door een man. Hij weet zich los te maken en kan zo ontsnappen aan zijn mogelijke ontvoerder. De dag erna,wordt een 11-jarige jongen in Prinsenbeek klemgereden. Ook deze tweede jongen weet gelukkig te ontkomen. De politie zoek de twee mannen die hebben geprobeerd beide kinderen te ontvoeren. Beide dagen rijden de daders in een rode cabrio.

In de nacht dinsdag 25 op woensdag 26 juli 2006 wordt ingebroken bij de Spar supermarkt aan de Hoofdstraat in het Gelderse Kesteren. Als de politie bij de supermarkt aankomt, stapt er net een man naast de bestuurder in een grijze BMW. Achterin duiken nog twee andere mannen weg. Op het moment dat de agenten uitstappen, rijdt de BMW eerst op één van de agenten af en daarna op de ander. De agenten openen hierop het vuur en richten laag op de auto. Toch weten de vier daders de ontkomen. Een kleine week later vindt er in Culemborg een soortgelijke inbraak plaats in een Plus supermarkt. Beide keren zijn de inbrekers alleen geïnteresseerd in sigaretten.

Oud-Zuilen: Gewapende woningoverval
Nieuwegein: Gevonden sieraden
Maandag 3 juli 2006 komen twee mannen een huis aan de Oostwaard in het Utrechtse Oud-Zuilen binnen. Het is een warme avond en de bewoonster heeft nog een tuindeur open en zit televisie te kijken. Haar man, net geopereerd aan zijn hart, ligt al op bed. De daders willen geld en nemen de vrouw mee naar boven, naar haar man. Wanneer er niets waardevols te vinden is, biedt de vrouw haar portemonnee aan, maar dit is de daders te min.

Op 3 juli 2006 zijn sieraden en munten aangetroffen bij het doorzoeken van een huis in Nieuwegein. Vermoedelijk zijn deze voorwerpen van diefstal afkomstig.