Prinses Mabel opent vanmiddag Aidsvaccine06 congres

Cpcd

Prinses Mabel opent vanmiddag Aidsvaccine06 congres

Prinses Mabel van Oranje opent vandaag het AIDSVaccine06 congres, het internationaal meest vooraanstaande wetenschappelijke congres over onderzoek naar een vaccin tegen AIDS. In haar toespraak zal Prinses Mabel ingaan op de strijd tegen HIV/Aids. Centraal in haar verhaal staat het pleidooi voor meer pragmatisme en keert zij zich tegen de aanpak van veel beleidsmakers. Haar toespraak is later vandaag onder embargo beschikbaar.

Onder de sprekers op de openingsmniddag bevinden zich tijdens de opening tevens minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Dr. Anthony Fauci, topadviseur van President Bush op het gebied van gezondheidszorg en Professor Joep Lange, Hoofd van het Center for Poverty-related Communicable Diseases (CPCD) van het Academisch Medisch Centrum/UvA, en tevens voorzitter van dit congres. Zij zullen naast medische ontwikkelingen ook maatschappelijke thema's zoals de culturele en politieke obstakels voor HIV/AIDS-preventie en de distributie van vaccins ter discussie stellen.

Media informatie
Het congres vindt plaats van 29 augustus t/m 1 september in de RAI te Amsterdam. De opening vandaag is om 15.30 uur. Meer informatie en het volledige programma van AIDSVaccine06 congres is te vinden op www.aidsvaccine06.org. Media die willen deelnemen aan het congres kunnen zich registreren bij de persbalie in de RAI.

De pers organisatie van AIDSVaccine06 wordt verzorgd door Jacques Monasch, Strategie& Communicatie Advies. Voor meer informatie over het congres, de inhoud van de toespraken (voor zover bekend) en het aanvragen voor interviews en reportages kunt u contact opnemen met Jacques Monasch, 06-12967238 of per e-mail: jacquesmonasch@planet.nl en Leonoor Bergen, 020-6855955 of per e-mail: leonoor@huijskens-istha.nl

Gedurende het congres kan de pers alle informatie verkrijgen aan de persbalie. Daarvandaan zullen tevens via dagelijkse persberichten de belangrijkste sprekers en lezingen worden belicht.

Voor informatie :

Jacques Monasch, Strategie& Communicatie Advies

06-12967238