Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 29-08-2006

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag op de Burgemeester Norbruislaan een verkeerscontrole uitgevoerd.

Rond 14.00 uur werd gecontroleerd en kregen 12 personen een bekeuring voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs. Van één bestuurder werd zijn voertuig in beslag genomen omdat zijn APK al sinds vijf jaar verlopen was.

Fietsdief aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden voor het stelen van een fiets met twee posttassen.

Door getuigen werd omstreeks 14.35 uur gebeld naar de politie omdat men had gezien dat een jongen een fiets wegnam op de Nolenslaan. Ter plaatse trof de politie een 16-jarige jongen uit Utrecht aan. De jongen was een bekende van de politie en werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Op het bureau verklaarde hij uiteindelijk de fiets met de twee postzakken meegenomen te hebben en vervolgens in de omgeving van de van Lieflandlaan te hebben achtergelaten. De politie trof de fiets met post in een hofje achter de van Lieflandlaan aan. De postbezorger was enorm opgelucht en kon zijn ronde vervolgen.

Man aangehouden

UTRECHT Op de Zwanenvechtlaan heeft de politie een man aangehouden voor het zich niet kunnen legitimeren na het maken van een verkeersovertreding.

Rond 17.20 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bestelbusje met hoge snelheid over de Prinses Irenelaan rijden. Tevens zagen de agenten dat de bestuurder geen gordel droeg. Op de Zwanenvechtlaan kreeg 33-jarige automobilist uit Utrecht een stopteken en wilde de agenten hem een bekeuring geven.

Op dat moment werd de Utrechter boos en begon de agenten te beledigen. Ook kon hij zich niet legitimeren en werd hij aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en moest geboeid naar het bureau gebracht worden. Uiteindelijk verklaarde de man dat hij gestrest was vanwege een familielid die in het ziekenhuis lag. Hij werd met een bekeuring naar huis gestuurd.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig op de Stauntonstraat dwars op de weg staan. De 75-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangesproken en de agenten kregen direct het vermoeden dat de man gedronken had. Op het moment dat de agenten hun voertuig keerde, reed de man weg. Na een korte achtervolging waarbij de bestuurder uit Utrechter meerdere malen een stopteken negeerde, kon hij uiteindelijk op de Lessepstraat aan de kant gezet worden.

Uit de eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 665 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.