Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 28 augustus

* AANRIJDING OP VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATS MET DODELIJKE AFLOOP;

BESTUURSTER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - Op de Slinge zijn zondagmiddag twee mensen aangereden door de bestuurster van een personenauto. De aanrijding vond plaats op een voetgangersoversteekplaats. De beide slachtoffers zijn later in de avond overleden in het ziekenhuis. Rond half vier reed een 23-jarige automobiliste, afkomstig uit Rotterdam, over de Slinge. Op de kruising met de Vaerhorst werden de voetgangers, die zich bevonden op een
voetgangersoversteekplaats, aangereden. De beide slachtoffers werden, nadat door omstanders eerste hulp was verleend, met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus MC, waar zij na enkele uren overleden aan hun verwondingen. De slachtoffers zijn een 95-jarige Rotterdamse man en zijn 79-jarige vrouw. Door de Technische Ongevallen Dienst werd een nader sporenonderzoek ingesteld.
De 23-jarige bestuurster uit Rotterdam is aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.
In verband met het onderzoek wil de politie iedereen oproepen die getuige is geweest van deze aanrijding, maar zichzelf nog niet heeft gemeld bij de politie. U kunt bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).