Politie Haaglanden

Persberichten 29 augustus

Haaglanden, 29-08-2006

Automobilist onwel en overleden
Den Haag Een 59-jarige automobilist uit Den Haag is maandag 28 augustus tijdens het rijden onwel geworden en overleden. De man reed om 12.15 uur op de Laan van Meerdervoort ter hoogte van de Van de Spiegelstraat, toen hij onwel werd. Hierna botste de man tegen een geparkeerde auto. De gealarmeerde politie trachtte de man nog te reanimeren, maar de hulp mocht niet baten. In het Westeinde Ziekenhuis werd vastgesteld dat het slachtoffer was overleden.

Man bedolven onder pallets
Den Haag Een werknemer van een aannemersbedrijf is maandag 28 augustus omstreeks 12.30 uur in de Van der Vennestraat gewond geraakt toen een stapel pallets uit een hijskraan viel. Het slachtoffer, een man uit Lekkerkerk, is zwaar gewond naar het Leyenburg Ziekenhuis vervoerd. De pallets vielen van ongeveer 15 meter hoogte naar beneden, vermoedelijk nadat de pallets tijdens het hijsen met de bouwsteiger in aanraking kwamen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Dronken tegen de tram
Den Haag De politie heeft maandag 28 augustus om 18.15 uur een 36-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was op de Hobbemastraat tegen een tram aangereden. HTM-medewerkers meldden de politie dat de man naar alcohol rook. De tram kon na de botsing zijn weg vervolgen. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 770 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Te snel, rijbewijs kwijt
Den Haag - Een 31-jarige automobilist uit Den Haag is maandagavond 28 augustus zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij veel te snel door de bebouwde kom reed. Om 20.30 uur constateerden agenten dat de verdachte met 104 km per uur in zijn auto over de Maanweg reed, waar 50 km per uur is toegestaan. De verdachte werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidscontrole
Den Haag - Bij een snelheidscontrole op de Binckhorstlaan werden maandagavond 28 augustus in totaal 310 bestuurders gecontroleerd. Vier van hen kregen een proces-verbaal omdat zij te snel reden. De snelste reed 90 km per uur, waar 50 is toegestaan. Een Poolse automobilist die 82 km per uur reed, moest een boete van
200,-- betalen.