Politieberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 29-08-2006

Winkeldief gepakt

AMERSFOORT- Een 42-jarige Amersfoorter is maandag bij een winkel op het Sint Jorisplein betrapt op winkeldiefstal. Een politieagent in zijn vrije tijd zag hoe de hem ambtshalve bekende man omstreeks 17.00 uur meerdere geurtjes onder zijn jas stopte en de winkel uitliep zonder te betalen. Daarop hield de agent de man aan. Die dacht te ontkomen door zich los te trekken en de goederen terug te leggen. Geüniformeerde agenten kwamen om de verdachte over te nemen. Hij is in verzekering gesteld.

Jongen (13) steelt sigaretten

LEUSDEN Een 13-jarige jongen uit Leusden is maandag betrapt op winkeldiefstal van vijf pakjes sigaretten. Medewerkers van de winkel aan de Hamersveldseweg hielden de jongen omstreeks 17.30 uur aan en droegen hem over aan de politie. In overleg met zijn ouders wordt gezocht naar een passende straf.

Snelheidscontrole

HOOGLAND Op de Bunschoterstraat heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie maandag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 16.00 en 18.00 uur passeerden 1760 voertuigen de radar. Daarvan reden er 189 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 113 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.