NIBUD Persbericht

Theatervoorstelling als middel tegen schulden

29-08-2006

NIBUD & Klasse Kunst maken voorstelling over geld

Het NIBUD komt met een nieuw middel om schulden bij jongeren te voorkomen: een theatervoorstelling over geld. Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat scholieren gemiddeld meer geld uitgeven dan er binnen komt. Met de voorstelling De Verleiding wil het NIBUD bereiken dat jongeren zich meer bewust worden van hun uitgavenpatroon. De voorstelling is gemaakt door de organisatie Klasse Kunst. Deze organisatie is bekend vanwege hun aansprekende schoolvoorstellingen over controversiële onderwerpen als loverboys, sex en pesten. Zij gebruiken theater als een andere manier van kennisoverdracht.

De Verleiding
De theatervoorstelling De verleiding daagt scholieren uit na te denken over hun eigen financiële situatie. Met veel humor wordt de boodschap duidelijk: gebrek aan geld is meestal niet het probleem, maar te veel willen uitgeven wel. De Verleiding is gebaseerd op reality-shows, waar mensen zich laten opsluiten om geld te winnen. Klasse Kunst produceert al negen jaar educatieve voorstellingen op scholen. De voorstellingen worden gemaakt door geschoolde en professionele theatermakers.

Lees het volledige persbericht

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om bij de première van de Verleiding op 6 september 2006 aanwezig te zijn. Meer informatie vindt u hier.