Politieberichten Rijn & Venen, 10.05 uur

Utrecht, 29-08-2006

Hennepkwekerij

HOUTEN Na informatie over een mogelijke hennepkwekerij in een woning aan het Centraalspoor, heeft de politie maandag een kwekerij ontdekt en ontmanteld.

Omstreeks 18.20 uur namen agenten een kijkje bij de woning. De bewoner deed open en liet de politie binnen. Op zolder troffen de agenten een werkende hennepkwekerij met zon 170 planten aan. De meterkast was gemanipuleerd voor de stroomvoorziening. Alle planten en benodigdheden zijn in beslag genomen voor vernietiging. De bewoner zal als verdachte verhoord worden.

Veelplegende winkeldief

IJSSELSTEIN Maandag is een man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 12.15 uur belde personeel van een winkel aan De Clinckhoeff de politie. Zij hadden een winkeldief betrapt, maar de 43-jarige man (woonplaats onbekend) was ontkomen. Een agent zag hem lopen op de Mr. Abbink Spainkstraat en hield hem aan. In zijn tas zaten de gestolen scheermesjes. De verdachte is in verzekering gesteld, omdat hij te boek staat als veelpleger.

Onder invloed

NIEUWEGEIN - Met 655 ug/l in zijn lichaam, is een 49-jarige man uit Nieuwegein aangehouden achter het stuur van zijn auto.

Omstreeks 00.20 uur zagen agenten de automobilist rijden op de Wijnruitgaarde en lieten hem stoppen. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken en dus werd hij aangehouden. De ademanalyse wees uit dat de Nieuwegeiner 655 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Vijf mannen aangehouden

NIEUWEGEIN Vijf mannen zijn maandag aangehouden voor een diefstal in vereniging, het hebben van inbrekerswerktuig en verdovende middelen.

Personeel van een winkel aan de Veldwade betrapte twee mannen op diefstal van een stanleymes. De mannen liepen zonder te betalen naar buiten en stapten daar in een auto. De politie werd gebeld en ging ter plekke. Op de parkeerplaats stond de auto nog, met vijf inzittenden. De mannen, in de leeftijd van 16 tot 30 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein, werden de auto uitgepraat en aangehouden. In de auto trof de politie inbrekerswerktuig en een kleine hoeveelheid verdovende middelen aan. De goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen. Na verhoor werden de 16-, 22- en 23-jarige man weer in vrijheid gesteld. De 25- en 30-jarige verdachte zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op de provinciale weg N210 heeft de politie maandag een snelheidscontrole gehouden.

Van 16.00 tot 18.00 uur werden 2508 voertuigen gecontroleerd en reden 56 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 115 km/uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.