Politie Groningen

Dinsdag 29 augustus 2006

Er zijn vandaag 11 berichten

Provincie Groningen, 29-08-2006

Winschoten: getuigenoproep aanrijding scooter

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een 8-jarige jongentje uit Winschoten gewond is geraakt. De aanrijding vond plaats voor het AZC in Winschoten aan de Albert Verweijstraat op dinsdagavond 22 augustus omstreeks 19 uur. Het jongetje was op zijn fiets aangereden door een jongeman op een rode scooter. Het jongetje moest zich voor onderzoek naar het ziekenhuis. De bestuurder van de scooter is doorgereden.

Het gaat om een jongeman van ongeveer 19 jaar met kort zwart haar. Op de rode scooter zaten afbeeldingen van spinnenwebben. Achter deze scooter reed een jonge dame op een groene scooter met lang donkerblond haar.

Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Winschoten, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: ramkraak tabakszaak

Aan de Oosterhamriklaan is maandagnacht een ramkraak gepleegd bij een tabakszaak. Met een auto is ingereden op de dubbele toegangsdeur. Uit de winkel zijn vervolgens diverse goederen weggenomen. De dader wist in de beschadigde auto te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: wildplasser bij brievenbussen

De politie heeft maandagnacht een 22-jarige Stadjer bekeurd voor wildplassen. De man stond tegen brievenbussen aan de Grote Markt te urineren. Op aanspreken van agenten, kon de man zich niet legitimeren. Toen hij vervolgens werd aangehouden, bleek hij toch een identiteitsbewijs te kunnen tonen. Desondanks is de man meegenomen naar het bureau en na verhoor naar huis gestuurd. Hij kreeg een bekeuring van 75 euro mee.

Groningen: fietsster belandt tussen auto en aanhangwagen

Een 12-jarige fietsster uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Ze fietste over de Nieuwe Ebbingestraat in de richting van het centrum. Een 22-jarige automobilist uit Groningen kruiste het fietspad en gaf daarbij geen voorrang aan de fietsster. Het meisje raakte de zijkant van de auto en kwam vervolgens tussen de auto en de aanhangwagen terecht. De automobilist stopte, toen hij een schok voelde. Het meisje is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: gekantelde melkauto

Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Leek is gistermiddag met de schrik vrij gekomen, toen de melkwagen waarin hij reed kantelde. Het voertuig was door onbekende oorzaak in de berm geraakt, waardoor de chauffeur de macht over het stuur kwijt raakte. De combinatie begon te slingeren en kantelde nadat de middengeleiding was geraakt. De politie heeft de A28 in de richting van Assen afgesloten en verkeersregelend opgetreden op het Julianaplein. De melk uit de melkwagen is overgepompt in een andere wagen. De weg is schoon gemaakt en de middengeleider hersteld. Rond acht uur s avonds kon de weg weer vrijgegeven worden.

Nuis: beschonken Fries achter stuur

De politie heeft maandagnacht op de A7 nabij Boerakker een 39-jarige inwoner van Harkema aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist had een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Tegen de Fries is proces-verbaal opgemaakt.

Niezijl: fietser geschept door auto

Een inwoner van Grijpskerk (leeftijd onbekend) is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de N355 in Niezijl. De inwoner wilde met zijn fiets de provinciale weg oversteken, maar zag vermoedelijk een auto met daarin een 56-jarige inwoner van Leeuwarden over het hoofd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Nieuwe Pekela: automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Een 30-jarige automobiliste uit Oude Pekela is maandagmorgen op de N366 bij Nieuwe Pekela gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw kwam uit de richting van Alteveer en kwam met de zijkant van de auto in de berm terecht. Na een te forse stuurcorrectie raakte ze aan de andere kant van de weg in de berm en raakte een boom. De auto kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. Een 32-jarige inzittende uit Visvliet kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De politie heeft een registratie gemaakt van het ongeval.

Winschoten: fietser aangereden, automobilist rijdt door

Een 25-jarige vrouw uit Winschoten is maandagmiddag op de kruising Bosplein-Vissersdijk-Gartestraat in haar woonplaats door een nog onbekende automobilist aangereden. De vrouw stak met haar fiets de kruising over toen de automobilist de achterkant van haar fiets raakte. De vrouw kwam daarop ten val. De automobilist is nog gestopt, heeft gevraagd hoe het met de vrouw ging en is vervolgens doorgereden. De verwondingen van de fietser vielen mee. De politie heeft een registratie gemaakt van de doorrijding.

Groningen: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Rigaweg in Groningen zijn zeven bekeuringen uitgeschreven. Zesmaal voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en eenmaal voor het niet handsfree bellen. In totaal zijn zon 235 voertuigen gecontroleerd.

Op het Damsterdiep is een 31-jarige automobilist uit Groningen bekeurd voor een snelheidsovertreding. Hij reed met een snelheid van 92 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid daar 50 km/uur is.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Niezijl, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 890, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 696, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 255, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1131, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Tjuchum, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 275, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1375, aantal overtredingen: 203, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 297, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1956, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 350, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 255, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Mensingeweer, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 630, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1045, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.