Persberichten 29/08 ochtend

Regio, 29-08-2006

Hillegom Fietser aangereden door auto De politie heeft maandagmiddag 28 augustus rond 17.00 uur op de Van de Endelaan een 24 jarige man aangehouden die daar met zijn auto een 20 jarige vrouw op haar fiets aanreed. De vrouw liep daardoor letsel op aan haar enkelbanden en hield er schaafwonden aan over. Volgens enkele getuigen sorteerde de man eerst links voor en op het moment dat het linksafslaand verkeer groen licht kreeg, veranderde hij van rijrichting en besloot om rechtdoor te rijden. Dat verkeer had echter rood licht en de vrouw die overstak vanaf de Molenstraat groen. Een aanrijding was het gevolg. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Katwijk Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een grote Jeep die op maandag 28 augustus rond 15.35 uur op de Boulevard een 77 jarige man uit Katwijk op zijn bromfiets aanreed en vervolgens zonder te stoppen doorreed. De man kwam ten val en werd door omstanders weer op de been geholpen. Naast schade aan zijn bromfiets hield de man pijnlijke heupen aan het incident over. De man kwam vanaf de Koningin Wilhelminastraat en reed de kruising met de Boulevard op. Daar werd hij door de grote Jeep aangereden.

Woubrugge Aanhoudingen na diefstal uit woning De politie heeft maandagmiddag 28 augustus drie mannen aangehouden nadat er uit een woning aan de Van Eeghenstraat een televisie was gestolen. Eén 36 jarige man uit Alphen aan den Rijn zit hier nog voor vast. De andere twee aangehouden verdachten werden al snel weer vrijgelaten nadat uit een 1e onderzoek van geen betrokkenheid bleek. Rond 16.40 uur belde de verdachte bij de woning aan,. De bewoner deed open en werd direct opzij geduwd. De verdachte liep naar binnen, pakt met grof geweld de televisie en liep er mee naar buiten. Daar werd het even overgegeven aan een man waarbij nog een man stond, om even later in een auto te laden. Dit gebeurde aan de Bateweg. Aan de hand van de doorgegeven melding hield de politie even later op de Zegerbaan in Alphen aan den Rijn twee mannen in een auto aan. Zij werden na het 1e onderzoek weer op vrije voeten gesteld. De 36 jarige verdachte meldde zich later bij het politiebureau. Hij is ingesloten. Op zijn aanwijzingen heeft de politie een televisie veilig weten te stellen De politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak.

Hazerswoude-Rijndijk Jongens met verboden wapens De politie heeft maandagmiddag 28 augustus rond 15.45 uur van twee jongens uit Hazerswoude-Rijndijk verboden wapens inbeslaggenomen. De politie kreeg een melding van een burger dat die zag dat daar in een groepje jongens een vuurwapen te voorschijn werd gehaald. De politie trof dit wapen aan bij een 15 jarige jongen. Hij had dit immitatiewapen, geschikt voor het wegschieten van balletjes op zijn vakantie in Kroatië gekocht. Hij zag het als speelgoed. De wet ziet dit echter niet zo en beschouwt het als een verboden wapen. Een andere 16 jarige jongen had een verboden zakmes op zak. De jongens zijn na hun verhoor in de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor verboden wapenbezit.

Alphen a/d Rijn Vernieler aangehouden Een stratenmaker die maandagmiddag 28 augustus aan het werk was op een schoolplein van een scholengemeenschap aan het Haringvlied zag rond 14.20 uur dat een jongen daar een ruitenwisser van een auto afbrak. De man greep in, hield de jongen vast en belde de politie. De politie nam de 18 jarige Alphenaar van hem over. De Alphense eigenaresse van de auto deed aangifte van vernieling. De verdachte bleek dronken te zijn. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor vernieling en openbare dronkenschap. In de avond werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld.