AutoRai

Volkswagen IROC: studie van sportcoupé van morgen

(8/29/2006)
Voor de sportcoupé van morgen, laat Volkswagen zich inspireren door het verleden. Het studiemodel IROC is compact, opvallend vormgegeven en levert veel rijplezier. Deze aspecten maakten de Scirocco uit de jaren 70 tot een groot succes. De IROC is bedoeld om dat succes op geheel eigen wijze voort te zetten.
De IROC is een nieuwe interpretatie van het idee achter de Scirocco, waarmee Volkswagen een sportcoupé voor veel mensen bereikbaar maakte. Dat betekent bijvoorbeeld dat de IROC een âscherpeâ vormgeving heeft met een lange motorkap, een ver naar achteren doorgetrokken dak, een relatief rechte achterkant en âbrede schoudersâ. De krachtige proporties dienen niet alleen vorm, maar ook functie: de IROC heeft ook achterin plaats voor twee volwassenen en beschikt bovendien over een bagageruimte met een inhoud van meer dan 300 liter. De IROC is 4,24 meter lang, 1,80 m breed en 1,40 meter hoog. Zijn wielbasis bedraagt 2,68 meter.

Design tot in detail
De IROC valt ook op door de aandacht voor detail. Zo is hij uitgevoerd in de kleur Viperngroen metallic, een kleur die ook voor de oer-Scirocco werd gebruikt. Deze kleur komt tevens terug in de bekleding van de stoelen en de deuren. Ook de zeshoekige vorm van de grille keert terug in het interieur: de ventilatieroosters zijn verkleinde versies van deze centrale luchtinlaat. De IROC staat op speciaal ontworpen 19-inch wielen met 235/19-banden.

Vermogen voor rijplezier
Dankzij een turbo én een mechanische compressor levert de direct ingespoten benzinemotor van de IROC 155 kW/210 pk. Deze TSI-motor is gekoppeld aan een DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Overigens zal de productieversie van IROC met een breed scala aan turbomotoren geleverd worden. Alle motoriseringen zullen in ieder geval voldoen aan één eis: ze brengen maximaal rijplezier. De definitieve productieversie van de Volkswagen Scirocco wordt naar verwachting in 2008 gepresenteerd.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster