AutoRai

Honda op de autotentoonstelling van Parijs

(8/29/2006)
De derde generatie CR-V en de Civic Type R beleven hun wereldpremière op de autoshow van Parijs. Daarnaast toont Honda de vernieuwde FR-V en een blik op de toekomst met de FCX Concept Car. De nieuwe CR-V
De volledig nieuwe CR-V is een sportief gestileerde en praktische SUV met een dynamische wegligging en een hoogwaardig interieur. De derde generatie van dit model is leverbaar met voor dit segment unieke veiligheidsvoorzieningen: adaptive cruise control (ACC) en Collision Mitigation Brake System (CMBS). Deze hightech systemen dragen bij aan zowel het comfort als de veiligheid. De CR-V wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 2.0-liter benzinemotor of de 2.2-liter i-CDTi dieselmotor. Beide zijn de top op het gebied van verbruik en prestaties. Met zijn rij- en comforteigenschappen en een uitrusting op het hoogste niveau kan de nieuwe CR-V zich ruimschoots meten met zijn concurrenten uit het premium SUV-segment. De officiële fotoâs van de CR-V worden per 1 september vrijgegeven.

Civic type R: startklaar
Honda presenteert ook de langverwachte Civic Type R die het ongeëvenaarde rijplezier en de prestaties van zijn voorganger overtreft, maar tegelijkertijd verfijnder en volwassener is. Deze 'superhatch' heeft een hoogwaardig interieur, sportieve en uitgebalanceerde styling en een onderstel dat is afgestemd op consistente, alerte en aansprekende prestaties. De R staat voor ultrasportief rijplezier en adembenemende prestaties. Honda laat in Parijs ook de recent getoonde driedeurs Civic Type S zien.

FR-V: optisch gewijzigd en nieuwe 1.8 motor
De FR-V heeft voor het nieuwe modeljaar een facelift gehad. De compacte MPV met zes zitplaatsen op twee rijen profiteert van een reeks detailwijzigingen en nieuwe motoren, waaronder de 1.8-liter SOHC i-VTEC uit de Civic.

Drie themazones
Technologische innovatie en deelname aan gemotoriseerde sporten zijn voor Honda pijlers onder het merk. Om dit te symboliseren is de stand in Parijs verdeeld in drie zones. De Advanced Technology Zone en de Sports Zone vormen samen de basis voor de Product Zone in het midden.

In de Sports Zone wordt het summum van de autosport - de Formule 1 - vertegenwoordigd door de racewinnende RA106, de auto van Jenson Button en Rubens Barrichello en de nieuwe V8 Formule 1-motor, de RA806E. Ook presenteert Honda de wedstrijdversie van de Civic Type R. Deze door JAS Motorsport ontwikkelde auto is FIA-gehomologeerd voor races en rally's in 2007.

Toekomstvisie
De Advanced Technology Zone toont Honda's vooraanstaande rol en duidelijke visie op efficiënte aandrijfsystemen. De FCX Concept Car vertegenwoordigt de actuele stand van zaken op het gebied van fuel cell vehicles (FCV's). In deze ranke vierdeurs sedan is alle technologie weggewerkt onder de vloer van de ruime cabine.

Naast de FCX toont Honda zijn visie op de energievoorziening: het Home Energy Station. Deze huiscentrale op aardgas produceert waterstof voor de auto, wekt elektriciteit op voor thuis en benut de restwarmte voor de warmwatervoorziening. Een werkende televisie en wastafel illustreren deze veelzijdigheid.
Honda's hybride technologie is inmiddels niet meer weg te denken. Een opengewerkt model van de Civic Hybrid demonstreert de werking en de voordelen van de technologie. De Civic Hybrid Sports Concept toont aan dat superieur rendement en een opvallend, sportief uiterlijk prima samengaan. Hij heeft prominente voor- en achterspoilers, dorpelverbreders en zevenspaaks lichtmetalen wielen. De speciale blauwe lak en interieur in contrasterend zwart en wit met sportstoelen maken de sportieve verschijning af.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster