Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Jeugd vergroot voorsprong in NH Hoteles Tournament

In de voorlaatste ronde van het NH Hoteles Tournament in Amsterdam, heeft de jeugd zijn voorsprong vergroot. De jonge spelers staan nu met 25-20 voor en alleen een 5-0 overwinning in de slotronde kan de routiniers langszij brengen.

De jongeren hadden hun winst dit keer niet te danken aan Magnus Carlsen. De Noor verloor van Alexander Beljavski en omdat Sergei Karjakin wel won (hij versloeg Arthur Joesoepov) is de strijd om een plaats in het Ambertoernooi weer open. De beste jeugdspeler mag op een invitatie voor die jaarlijkse elite-ontmoeting rekenen. Jan Smeets vijzelde zijn score op tot een acceptabele 4 uit 9 door van John Nunn te winnen.

De slotronde gaat op dinsdag 29 september om 12.00 uur van start. U kunt het toernooi ook volgen op de toernooisite. Er wordt gespeeld in Hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam.

---

Australiër neemt de leiding in BDO schaaktoernooi

De Australische meester David Smerdon heeft in de derde ronde van het BDO Schaaktoernooi in Haarlem de leiding genomen. Hij versloeg lijstaanvoerder Raoul van Ketel. Op de toernooisite wordt geconstateerd dat het scoren van een titelnorm na drie partijen voor de meeste spelers al een moeilijke klus is geworden. In de tweede groep, de Challengers, nam Martijn Monteban de leiding.

Het toernooi vindt plaats in de Gouden Zaal van Joops Hotel, Oude Groenmarkt 20, Haarlem. Er wordt dagelijke gespeeld vanaf 13.00 uur; op de slotdag beginnen de spelers al om 11.00 uur. Het toernooi kan worden gevolgd op de toernooisite.
---