Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Arnhemmer met ruim 2 promille van de weg gehaald
Publicatiedatum: 29-8-2006 10:43:41

Oosterbeek - De Renkumse politie heeft maandagmiddag op de Benedendorpsweg in Oosterbeek een 52-jarige beschonken bestuurder van de weg gehaald. De man bleek met ruim twee promille achter het stuur van zijn auto te zitten, zeker vijf keer zoveel als is toegestaan. Rond kwart voor drie liep de Arnhemmer tegen de lamp bij een routinecontrole van de politie. Toen de agenten drank roken bij het aanspreken moest de Arnhemmer mee naar het politiebureau. Het rijbewijs van de Arnhemmer is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Pool aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 29-8-2006 10:42:47

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft maandagavond op de Slichtenhorsterweg een 26-jarige Pool aangehouden nadat hij bij een aanrijding betrokken was geraakt. De man bleek onder invloed van alcohol. Bij de aanrijding was niemand gewond geraakt. Omstreeks acht uur botste de Pool met zijn auto op de kruising van de Slichtenhorsterweg met de Chopinlaan op een andere auto, bestuurd door een 51-jarige man uit Hoevelaken. De Pool zou bij het oprijden van de kruising geen voorrang hebben verleend aan de Hoevelaker, die van rechts kwam. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Poolse automobilist en namen hem mee naar het politiebureau. Daar bleek na de ademanalyse dat de man met een promillage van ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid achter het stuur van zijn auto had gezeten. Het rijbewijs van de bestuurder werd daarop ingevorderd. De man zelf kan een dagvaarding van justitie tegemoet zien.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto onder vrachtwagen, bestuurster lichtgewond
Publicatiedatum: 29-8-2006 10:41:28

Barneveld - Een 34-jarige automobiliste uit Voorthuizen is maandagmiddag in Barneveld lichtgewond geraakt nadat ze met haar auto onder een vrachtwagen terecht was gekomen. De vrouw raakte wel bekneld en moest door de hulpdiensten uit het wrak worden gehaald. Nadat de vrouw voor controle naar het ziekenhuis was gebracht bleek ze alleen wat kneuzingen te hebben opgelopen en kon ze gelijk het ziekenhuis verlaten.

Het ongeval gebeurde omstreeks drie uur op de kruising van de Mercuriusweg met de Energieweg. Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam reed vanaf de Mercuriusweg de Energieweg op. Op dat moment naderde de Voorthuizense met haar auto en aanhanger. De vrouw probeerde een aanrijding te voorkomen maar haar wagen raakte in een slip botste tegen de vrachtwagencombinatie. De auto kwam daarbij deels onder de truck klem te zitten. De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Twee aanrijdingen achter elkaar, een bestuurder gewond
Publicatiedatum: 29-8-2006 10:40:12

Renkum - Op de Rijksweg N225 nabij de kruising met de Heidesteinlaan in Heelsum zijn maandagavond kort na elkaar twee aanrijdingen gebeurd. Een van de bestuurders, een 27-jarige vrouw uit Zevenaar, liep daarbij nekletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht. Kort voor tien uur wilde de Zevenaarse vanaf de Heidesteinlaan de N225 oprijden. Daarbij zag ze een andere auto, bestuurd door een 51-jarige Wageninger, over het hoofd die over de N225 kwam aanrijden. Door de aanrijding schoot de Wageninger met zijn wagen de middenberm in en kwam daar tot stilstand. De Zevenaarse was met haar wagen midden op de kruising tot stilstand gekomen. Daardoor botsten kort daarna twee auto's, die over de N225 kwamen aanrijden, achterop elkaar. De beide bestuurders daarvan, een 50-jarige vrouw uit Rhenen en een 49-jarige Renkumer, waren met de schrik vrijgekomen. In totaal drie auto's moesten worden afgesleept. Er was geen drank in het spel, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto van de weg en total-loss, bestuurder ongedeerd
Publicatiedatum: 29-8-2006 10:39:25

Kootwijkerbroek - Op de Wencopperweg in Kootwijkerbroek is maandagmiddag een bedrijfsauto total-loss geraakt nadat de bestuurder van de weg was geraakt. De wagen was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en sloeg over de kop om vervolgens op de zijkant in een weiland tot stilstand te komen. De bestuurder, een 27-jarige man uit Culemborg, was met de schrik vrijgekomen. Bij het ongeval was ook een omheining vernield. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drie hardrijders bij snelheidscontrole-op-verzoek
Publicatiedatum: 29-8-2006 10:38:48

Nijkerk - Bij een snelheidscontrole op de Paasbosweg in Nijkerk zijn maandagochtend drie hardrijders tegen de lamp gelopen. Het regionale verkeershandhavingsteam van de politie controleerde gedurende de ochtenduren tussen acht en kwart over negen 150 passanten op snelheid met behulp van de Lasergun. De hoogst gemeten snelheid was 73 op een weg waar maximaal 50 is toegestaan.

De controles werden gehouden op speciaal verzoek van buurtbewoners, die bij hun wijkagent hadden geklaagd over met name het te hard rijden. Vooral tussen de Hoefslag en de Barneveldseweg zou de maximumsnelheid veelvuldig worden genegeerd terwijl veel schooljeugd op de fiets de weg daar over moeten steken. Een eerdere controle in mei van dit jaar wees uit dat de klachten terecht waren: 51 van de ruim 400 passanten reed te hard. Bovendien werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 87 km/u. De politie laat weten de komende tijd met regelmaat te gaan controleren op de Paasbosweg, vooral gedurende de tijdstippen dat de scholen beginnen en/of uitgaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606