Politie Zuid-Holland-Zuid

29/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 29-08-2006 o Persberichten District II

VERNIELING
ALBLASSERDAM Voor vernieling is een 24-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij schopte op maandagavond 28 augustus 2006 tegen een deur van een woning op de A.G. Smitstraat in Alblasserdam. De deur raakte hierdoor ontzet. De 49-jarige bewoonster waarschuwde de politie en agenten hielden na onderzoek de verdachte aan.

BROMFIETSER AANGEREDEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM - Op de Newtonweg in Gorinchem is op maandag 28 augustus 2006 rond 12.40 uur een 26-jarige man uit Asperen aangereden. Een vrachtwagen kwam uit de richting Spijksesteeg. De vrachtwagen wilde vanaf de Newtonweg de Stephensonweg in slaan en raakte de bromfietser. Het voorwiel van de bromfiets kwam onder de witte koelwagen en de bromfietser viel. De vrachtwagenchauffeur stapte uit en vroeg hoe het met de bromfietser ging maar reed weg. De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over dit incident. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).

KOP-STAARTBOTSING
GORINCHEM - Op de toerit van de A27 bij Gorinchem vond op maandagmiddag 28 augustus 2006 een kop-staartbotsing plaats tussen vier personenauto's. Alle voertuigen liepen kras, lak en deukschade op een auto is totall loss verklaard. Bergingsvoertuigen sleepten de beschadigde autos weg. Er vielen geen gewonden. De ambulancedienst kwam uit voorzorg naar het incident. Het verkeer ondervond hinder van de aanrijding.

RUZIE
LEERDAM In een onderzoek naar een ruzie hebben agenten een 52-jarige man uit Leerdam aangehouden. De ruzie vond plaats op vrijdag 25 augustus 2006. Een 49-jarige vrouw uit Leerdam liep hierbij een hersenschudding op. Verder sneuvelde haar bril. Dat gebeurde in de Violierlaan in Leerdam. De politiemensen wachtten de verdachte op 28 augustus 2006 bij zijn woning op. Op het moment dat hij kwam aanrijden in zijn auto en de agenten zag reed hij weer weg. Na een achtervolging lukten het de agenten op de Prinses Irenelaan de 52-jarige aan te houden.