Gemeente De Ronde Venen


Subsidie voor wandelroute en kunstbeleving Spoordijk

Met het ontvangen van een subsidie start gemeente De Ronde Venen met de voorbereidende werkzaamheden voor de uitvoering van de wandelroute en kunstbeleving Spoordijk.

De wandelroute is een belangrijke verbinding in het wandelnetwerk van De Ronde Venen, de provincie Utrecht en De Venen. Het tracé over de oude spoorbaan tussen Wilnis en Vinkeveen ligt in het natuurdeel van Marickenland. De wandelroute vormt samen met de kunsttoepassing één van de eerste concrete voorzieningen die in Marickenland worden gemaakt.
De subsidie van 175.000,-- is verkregen van diverse partijen te weten de Europese Unie, het Rijk, Provincie Utrecht, het Centrum Beeldende Kunst, de Dienst Waterbeheer en Riolering en het ANWB fonds. In navolging wordt ook de gemeenteraad verzocht een bedrag beschikbaar te stellen om het project te kunnen realiseren.
De totale kosten van het project zijn begroot op 270.000,-- (excl. BTW). De bijdrage vanuit de gemeente bedraagt 95.000,--. De realisatie van de wandelroute en kunstbeleving staat gepland op voorjaar 2006.

"Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door medefinanciering uit het EOGFL, afdeling garantie".