Gemeente Barendrecht

Burgemeester overhandigt eerste vernieuwde paspoorten

Burgemeester J. van Belzen overhandigt vanmiddag om 14.00 uur de eerste twee vernieuwde electronische paspoorten aan de heer en mevrouw Emmery-Welling. Sinds gisteren is het mogelijk om vernieuwde reisdocumenten aan te vragen. Veel mensen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Gisteren dienden 64 Barendrechters een aanvraag in. De familie Emmery-Welling deed op 28 augustus een spoedaanvraag. De nieuwe paspoorten kunnen zij daarom vandaag al in ontvangst nemen. De levertijd van een reisdocument bij een standaardaanvraag is 3 werkdagen.

Met ingang van 26 augustus zijn het paspoort en de identiteitskaart aangepast. De reisdocumenten worden vanaf die datum voorzien van een chip. Deze chip bevat onder meer de weergave van de foto, namen, geboortedatum, geslacht, documentnummer, sofi-nummer en datum van geldigheid. De chip in de nieuwe reisdocumenten maakt het mogelijk gegevens elektronisch te controleren. Zo wordt het moeilijker om reisdocumenten te vervalsen en je te identificeren met een reisdocument van iemand anders.

Aan de pasfoto worden in verband met de chip andere eisen gesteld. De foto op de chip is bedoeld om de aanvrager te identificeren. Bij het aanvragen van een reisdocument moet altijd een pasfoto in kleur worden ingeleverd die een goedgelijkend beeld van de aanvrager geeft. Daarnaast zijn er nog verschillende andere nieuwe criteria. Deze staan op www.barendrecht.nl. Alleen als de foto aan die criteria voldoet, wordt deze geaccepteerd.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht