Ingezonden persbericht


Nieuwe archiefopslag versneld in gebruik nemen:

Nieuwbouw M & R micro-imaging bv nu al succes

Kampen, 29 augustus 2006 - - M & R micro-imaging bv - specialist op het gebied van scanning en microverfilming, digitale media en archivering - startte begin maart van dit jaar de nieuwbouw van haar bedrijfspand op het industrieterrein Rijksweg 50 van Kampen. De voortgang van de nieuwbouw vordert volgens planning. Een groot deel van de nieuwbouw wordt echter versneld in gebruik genomen. Reden daarvan is de zeer grote vraag naar hoogwaardige archiefopslag. Medio november zal de definitieve oplevering plaatsvinden.

De nieuwe locatie voor archiefopslag, die M & R micro-imaging bv in Kampen bouwt, omvat onder meer 45 strekkende kilometer archiefruimte. Veel organisaties in Nederland zoals ministeries, gemeenten en andere overheidsorganisaties, maar ook bedrijven en instellingen zoals ziekenhuizen - hebben steeds vaker en meer behoefte aan externe opslag en beheer van hun archieven. Om aan die behoefte te voldoen heeft M & R de nieuwbouwplannen ontwikkeld.

Grote behoefte aan externe archiefopslag

"De reacties op die plannen zijn echter zo overweldigend", stelt L.C. (Louis) van Erven, Algemeen Directeur M & R, "dat we eigenlijk gedwongen worden om grotere delen van de archiefruimtes al voor de definitieve oplevering in gebruik te nemen. Al vanaf medio oktober zal in het nieuwe gebouw een deel van de opslag en het beheer van archieven plaatsvinden. In de praktijk blijkt dat de noodzaak voor onze relaties, om delen van het archief extern op te slaan en te laten beheren, erg groot is." Binnen de planning van de nieuwbouw heeft M & R nu duidelijk rekening gehouden met de versnelde in gebruik name van een deel van het gebouw, terwijl de verdere afbouw dat niet belemmert.

"Gelukkig zijn we niet voor al te grote verrassingen komen te staan", vervolgt Van Erven. "Wel blijkt dat ondanks het geplande aantal strekkende kilometers archiefruimte - in de vorm van archiefdozen per plank - nu ook de vraag naar andere opslagvormen toeneemt. Vooral voor grotere volumes en bulkopslag, zoals grotere 'omdozen' en palletvorm, is duidelijk behoefte aan volgens de archiefwet goede en goedgekeurde archiefruimten."

Het nieuwe bedrijfspand van M & R micro-imaging bv bestaat uit drie verdiepingen voor archiefopslag met aan de voorzijde een vier verdiepingen hoge ontvangst- en kantoorruimte. De nieuwe archiefopslag heeft een capaciteit van 45 strekkende kilometer archiefruimte. Voorafgaand aan de geplande oplevering van het nieuwe pand van M & R zal nu in oktober al een deel van de nieuwbouw in gebruik worden genomen.

M & R micro-imaging bv, Postbus 360, 8260 AJ KAMPEN.

Telefoon 038 - 332 6918, fax 038 - 331 1761. Website www.mr.nl

Over M & R micro-imaging bv

M & R scant, microverfilmt, archiveert en beheert voor opdrachtgevers documenten, tekeningen, aansluitschetsen, kranten, tijdschriften, boeken en andere informatiedragers. In het verleden gemaakte microfilmvormen worden volautomatisch omgezet naar hedendaagse digitale bestanden; in elk gewenst bestandsformaat. Daarvoor beschikt M & R over een van de grootste en modernste machineparken van de Benelux.

Het archiveren en beheren van archieven heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen.

De succesvolle aanpak van deze materie heeft onder andere geleid tot de bouw van een nieuw bedrijfspand dat voldoet aan alle door de overheid gestelde eisen ten aanzien van archiefopslag en beheer.

De klantenkring van M & R omvat een breed spectrum organisaties zoals:


- Overheid: ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen;


- Financiële sector: banken & verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen;


- Technische sector: petrochemische industrie, vervoersbedrijven;


- Zorgsector: ziekenhuizen, arbodiensten;


- Culturele sector: musea, bibliotheken, culturele onderzoeksinstellingen.

De kracht van M & R is vele jaren knowhow en partnerschap.