Ingezonden persbericht


Marqit start nieuwe adviestak gericht op selectie van ICT-oplossingen ~ Danny Frietman benoemd tot managing consultant van Marqit Advisory ~

Den Haag, 29 augustus 2006 - Door een toenemende vraag aan onafhankelijk advies in begeleiding van klanten bij selectietrajecten, start Marqit, marktplaats voor de ICT, een aparte business-unit Marqit Advisory die deze behoefte gaat invullen. Marqit Advisory helpt organisaties bij het bepalen van de eerste businessbehoefte tot de match in het selectieproces van ICT-oplossingen .

"Marqit Advisory kan gezien worden als een verlengstuk van de online portals van Marqit. Vanuit de websites kregen we steeds meer reacties van bezoekers met zeer specifieke vragen", aldus Roderick Wijsmuller, managing director van Marqit. "Organisaties die dus behoefte hebben aan extra begeleiding bij het inventariseren en definiëren van hun ICT-behoefte en vervolgens bij het oriënteren op en selecteren van aanbieders met de juiste ICT-oplossing kunnen vanaf nu een beroep doen Marqit Advisory."

Om Marqit Advisory professioneel op te zetten heeft Marqit Danny Frietman aangesteld als managing consultant. Frietman heeft veel ervaring opgebouwd op het kennisgebied van mobility en algemene kennis aangaande ICT. Frietman was hiervoor onder andere werkzaam als marketing manager bij IBM en Exact Software. In 2001 richtte hij zijn eigen bedrijf op dat gespecialiseerd is in mobiele oplossingen voor de zakelijk markt. Vanaf eind 2005 is hij werkzaam als onafhankelijk adviseur binnen de mobiele markt.

"Marqit Advisory is onafhankelijk en niet gebonden aan leveranciers of aanbieders van ICT-oplossingen en juist daar zit de kracht dan ook", betoogt Frietman.

Marqit Advisory is als enige organisatie werkelijk onafhankelijk in het begeleiden en adviseren van bedrijven die op zoek zijn naar de meest geschikte ICT-oplossing voor hun bedrijf. Frietman: "Zeker in deze complexe ICT-wereld met daarin een wirwar aan aanbieders, is een onafhankelijk advies dat organisaties helpt de weg te vinden in de brei van leveranciers, diensten en producten zoals bijvoorbeeld beheersoftware, beveiliging, storage of mobility absoluut een 'need-to-have'."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Marqit

Marqit is een onafhankelijke markplaats voor de ICT, die vraag en aanbod van ICT-oplossingen optimaal op elkaar afstemt. Marqit heeft als doelstelling gebruikers-organisaties te ondersteunen bij hun oriëntatie op en selectie van ICT-oplossingen.

http://www.marqit.nl/advisory

Voor meer informatie of fotografie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV

Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: ingridv@lewispr.com