Ingezonden persbericht


Cordys integreert processen en systemen ABN AMRO Verzekeringen

Capgemini zorgt voor implementatie

Putten, 29 augustus 2006 - ABN AMRO Verzekeringen, een joint venture van Delta Lloyd Groep en ABN AMRO, heeft de software van Cordys geselecteerd als platform voor het integreren van processen en systemen. Cordys is leverancier van SOA-gebaseerde software waarmee ondernemingen nieuwe en bestaande business een impuls kunnen geven. Cordys-partner Capgemini neemt de implementatie van de Cordys-software op zich. Het integratieproject start met het koppelen van systemen en processen. In een later stadium voegen Capgemini en Cordys tevens nieuwe functionaliteiten toe, waarmee de verzekeraar zijn wendbaarheid verder kan vergroten.

ABN AMRO Verzekeringen is ontstaan in 2003 vanuit ABN AMRO Bank en Delta Lloyd Groep. Dankzij de samenwerking beschikte Delta Lloyd Groep over het uitgebreide distributienetwerk van ABN AMRO-vestigingen, terwijl de bank haar aanbod aan verzekeringsproducten heeft kunnen verbeteren.

Om meer synergie te bereiken, ging ABN AMRO Verzekeringen op zoek naar een integratieplatform waarmee het kernapplicaties, systemen en netwerken kan koppelen zonder dat de bestaande infrastructuur wordt aangetast. Na een selectietraject waarbij het bedrijf IT-partner Capgemini inschakelde, koos ABN AMRO Verzekeringen voor de software van Cordys.

Volgens Rob van de Star, Vice-President van Capgemini, is het Cordys-platform bij uitstek geschikt voor toepassing bij financiële dienstverleners. "Door fusies en overnames, steeds veranderende regelgeving en toenemende concurrentie moeten financiële dienstverleners sneller kunnen reageren op de ontwikkelingen om zich heen. Met het Cordys-platform zijn zij in staan hun bestaande applicaties en systemen te koppelen zonder dat ingrijpende wijzigingen aan de bestaande infrastructuur nodig zijn. Dat vermindert de risico's voor deze bedrijven en maakt ze tegelijkertijd wendbaarder en flexibeler."

"Een snelle implementatie en flexibel platform zijn voor ons belangrijke voorwaarden", aldus Gilbert Pluym, Chief Financial Officer van ABN AMRO Verzekeringen. "We moeten snel kunnen inspelen op de veranderende behoefte van particuliere en zakelijke klanten, en op de continu veranderende markt, wetten en regelgeving."

"Met onze software is ABN AMRO Verzekeringen in staat de basis te leggen voor een toekomstvaste infrastructuur waarbij bestaande applicaties probleemloos inzetbaar zijn in combinatie met nieuwe functionaliteit op basis van webservicestechnologie. Wij zijn enthousiast over de keuze van ABN AMRO Verzekeringen voor de combinatie Capgemini en Cordys, en wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking", zegt Michiel Oldenhof, Vice-President Sales van Cordys Europe.

###

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. Met de software van Cordys kunnen bedrijven complexe bedrijfsomgevingen vereenvoudigen. Cordys biedt een geïntegreerd SOA-platform waarin bedrijfsprocessen centraal staan in IT-systemen en -processen. Met deze aanpak biedt Cordys zijn klanten de mogelijkheid efficiënter te werken en sneller veranderingen door te voeren.

Bedrijven uit verschillende toonaangevende markten wereldwijd zetten het op open standaarden gebaseerde platform van Cordys en zijn methodologie in om de complexiteit van IT-systemen te verlagen, bestaande IT-systemen verder te benutten en beter te kunnen voldoen aan continu veranderende bedrijfsbehoeften. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord-Amerika.

Noot voor de redactie,