Provincie Utrecht

verkeerslichten N210, Lopik

Vervanging verkeerslichten N210, Lopik

29-8-2006 -

Vorige week is de provincie Utrecht gestart met de renovatie van de verkeerslichten op het kruispunt M.A.Reinaldeweg (N210)-Europasingel in de gemeente Lopik. Het avond-/nachtwerk is zo voorspoedig verlopen (één nacht, in plaats van twee) dat de resterende werkzaamheden zonder tijdelijke verkeerslichten en omleidingroute kunnen worden afgerond. De resterende werkzaamheden zullen nu overdag plaatsvinden op donderdag 31 augustus . Hiervoor zullen de verkeerslichten tussen 10:00 uur en 14:00 uur tijdelijk buiten bedrijf zijn.

Werkzaamheden

Naast het vervangen van de verkeerslichten zelf, wordt de bestaande verkeersregeling aangepast. Een nieuwe, milieuvriendelijke verkeersregeling gaat zorgen voor het terugdringen van het aantal stoppende en optrekkende vrachtwagens ter hoogte van de verkeerslichten. Hierdoor vermindert de uitstoot van luchtvervuilende stoffen aanzienlijk omdat een optrekkende vrachtwagen onevenredig veel meer schadelijke stoffen produceert dan een vrachtwagen die gewoon door kan rijden. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt daarmee voor een snelle en veilige afwikkeling van het verkeer.

Op donderdag 31 augustus worden de volgende werkzaamheden verricht:


* Aanpassen verkeersregelkast.

* Installeren van een nieuw regelprogramma op basis van actuele telgegevens.

* Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-verlichting. Dit geldt uitsluitend voor de lage lantaarns langs de weg. Deze verlichting is ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, bespaart energie en heeft een langere levensduur.
* Aansluiten op de provinciale verkeersmanagementcentrale in het Provinciehuis.

Gevolgen voor het verkeer
Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken zullen de resterende werkzaamheden "overdag" op donderdag 31 augustus a.s. worden uitgevoerd. Hiervoor zullen de verkeerslichten tussen 10.00 uur en 14.00 uur tijdelijk buiten bedrijf zijn

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de verkeerslichten en de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer A. van Leeuwen tel. (030) 258 33 72 of met de heer A. Bezemer, tel. (030) 258 25 35 van de provincie Utrecht.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19