Gemeente Beuningen


Stort ARN krijgt nieuwe vorm
Volgens het huidige bestemmingsplan mag de vorm van de stort van de ARN alleen een soort platte pannenkoek worden. De gemeenteraad heeft in juni gezegd dat het landschap aantrekkelijker wordt met hoogteverschillen. Er blijft dan ruimte over omdat de stort hoger kan worden op bepaalde plekken. De raad heeft daarbij opgemerkt dat in dit overgebleven gebied geen nieuwe industriële activiteiten zijn toegestaan. Het gebied dat overblijft is ongeveer 8 hectare groot en blijft grotendeels in gebruik voor activiteiten die er nu ook plaatsvinden.
Om het hele plan vast te leggen, wordt het bestemmingsplan aangepast. Een klankbordgroep heeft gewerkt aan een paar modellen om vorm te geven aan een nieuwe eindafwerking, met hoogteverschillen op een kleiner oppervlakte. Het college heeft besloten om één model aan de gemeenteraad voor te leggen: het zogenaamde model 'landschap'. Bij het model hoort een hoogtelijnenkaart die ook in het nieuwe bestemmingsplan moet worden verwerkt.
Het plan zal ook gevolgen hebben voor de milieuvergunning van de ARN. De milieuvergunning is een verantwoordelijkheid van de provincie Gelderland. Als de provincie de milieuvergunning gaat herzien, mag de gemeente wel adviseren. Bij het wijzigen van het bestemmingsplan moeten de gemeente en de provincie goed overleggen.

Klik hier voor meer recente collegebesluiten.