Scriptieprijs Post-HBO Registeropleiding Casemanagement

Mercer hr consulting

Amstelveen, 29 augustus 2006 - Onlangs is bij de Post-HBO Registeropleiding Casemanagement de eerste Scriptieprijs uitgereikt. Ronald van Gastel, verbonden aan adviesbureau P&ArbO, heeft de prijs in ontvangst genomen. Daarnaast hebben tien afgestudeerde casemanagers hun diploma ontvangen. Zij hebben de intensieve opleiding van een jaar gevolgd met als kernbegrippen wetgeving, verzuimregie en schadelastbeheersing. De opleiding wordt verzorgd door Mercer Human Resource Consulting en wordt ondersteund door het kenniscentrum van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tevens is de opleiding geregistreerd bij de stichting Post-HBO Nederland en bij keurmerk bedrijfsopleidingen CEDEO.

Verzuimscan
Ronald van Gastel heeft op zeer gerichte wijze een verzuimscan ontwikkeld waarbij actuele wetgeving, financiële consequenties en de aanpak van verzuim én arbeidsongeschiktheid op heldere wijze worden onderzocht. Theorieën over casemanagement en disability management worden op innovatieve wijze gecombineerd met financieel-juridische en verzekeringstechnische zaken.

Ontwikkeling van Casemanagement
Opleidingsmanager Marco de Zeeuw, werkzaam bij Mercer Human Resource Consulting, toont zich zeer tevreden over de groep afgestudeerden: 'Het vak Casemanagement heeft zich ontwikkeld tot een echt vak met goed opgeleide professionals en haar eigen Beroepsvereniging (NVC). In de praktijk is het concept van schadelastbeheersing inmiddels ruimschoots bewezen. Door een strakke regie op alle verzuimprocessen en alle intern en extern betrokken partijen, weten Register Casemanagers verzuim en langdurige arbeidsongeschiktheid te reduceren. Hierdoor worden forse financiële consequenties voor werkgever en werknemer voorkomen.'

Mercer Human Resource Consulting
Mercer Human Resource Consulting is een mondiaal bedrijf dat werkt aan het optimaliseren van de werkgever-werknemersrelaties bij haar klanten. Mercer adviseert haar klanten op het gebied van employee benefits. Wereldwijd heeft Mercer meer dan 14.000 werknemers in 41 landen in dienst. In Nederland werken bijna 400 mensen in Amstelveen, Rotterdam, Arnhem en 's-Hertogenbosch. Mercer is onderdeel van de Mercer Consulting Group, een volledige dochteronderneming van Marsh and McLennan Companies, die aan de beurzen van New York, Chicago, Pacific (San Francisco) en Londen staat genoteerd (tikkersymbool: MMC).


Noot voor de redactie,