Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 augustus 2006

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

Enschede

Op zondag 27 augustus vond omstreeks 18.30 uur een aanrijding plaats op de Maanstraat in Enschede. Een 22-jarige Enschedeër reed daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal en reed daarna door. Een getuige van de aanrijding meldde het voorval bij de politie. De kentekenplaat van zijn auto was bij de afgebroken lantaarnpaal achter gebleven, waarop de politie kort daarna de man in zijn woning kon aanhouden wegens verlaten van de plaats ongeval. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,53 promille. De politie nam het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op. (06-109409)

Vrouw na val van fiets overreden door achteropkomende auto

Haaksbergen

Een 20-jarige vrouw uit Haaksbergen fietste op maandag 28 augustus omstreeks 15.20 uur over de Goorsestraat in Haaksbergen. Vanwege de regen had ze een paraplu opgezet. Met deze paraplu raakte de fietsster een rechts geparkeerd staande auto, welke half op het trottoir en half op de weg stond. De 20-jarige kwam daardoor te vallen. Een haar achter op komende 70-jarige automobilist uit Haaksbergen kon de fietsster niet meer ontwijken en reed over haar heen. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (06-109806)

Conflict tussen buren mondt uit in vechtpartij

Almelo

Een conflict tussen buren op maandag 28 augustus om 18.50 uur mondde uit in een vechtpartij. Daarbij moest een 35 jarige man met verwondingen naar het ziekenhuis en werden twee verdachten aangehouden. De vechtpartij vond plaats in de Hagedoornstraat in Almelo.

Toedracht: een 24-jarige Almeloër kreeg zijn overbuurman, een 35-jarige man, aan zijn woning. De 24-jarige ondervond al langere tijd overlast van de 35-jarige, waarop de 24-jarige zijn 32-jarige Almelose broer belde en hem verzocht te komen. Deze 32-jarige broer kwam al snel naar de woning aan de Hagedoornstraat en trof daar de 35-jarige overbuurman en zijn broer vechtend op straat aan.

De 32-jarige broer sprong tussen beide vechtende mannen, waarbij rake klappen vielen. De 24-jarige haalde daarna een schop en sloeg daarmee de 35-jarige in zijn nek. De 35-jarige was geheel over zijn toeren en liep de straat uit. Hij werd korte tijd later door de politie aangetroffen met een fikse wond in zijn nek. De 35-jarige is naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. De politie heeft de twee broers aangehouden ter zake poging tot doodslag. Zij zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Een onderzoek wordt ingesteld. (06-109913)

Man aangehouden met gestolen bromfiets

Overdinkel

De politie controleerde op maandag 28 augustus een 18-jarige Enschedeër, die op zijn bromfiets zonder licht over de Hoofdstraat in Overdinkel reed. Toen de man geen antwoord kon geven over de herkomst van de bromfiets, hield de politie de 18-jarige aan. Aan het bureau bekende de 18-jarige dat hij de bromfiets in Enschede had gestolen. De politie sloot de verdachte op en stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de bromfiets. (06-109956)

Snorfietsster gewond bij aanrijding

Almelo

Op dinsdag 29 augustus vond omstreeks 07.45 uur een aanrijding plaats op de kruising Bornerbroeksestraat/Violierstraat in Almelo. Een 36-jarige automobilist uit Almelo reed over de Bornerbroeksestraat en naderde genoemde kruising. Daar verleende de 36-jarige geen voorrang aan een 32-jarige Almelose, die op een snorfiets, voor hem van links, vanuit de Violierstraat naderde. De Violierstraat De 32-jarige raakte bij de aanrijding die volgde gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Meer informatie:
Monique Oude Wolbers: 053-4555588