1e persbericht van dinsdag 29 augustus 2006

Eindhoven, 29-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan van huiselijk geweld

De politie heeft maandag rond 20.20 uur op de Cederlaan een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij was eerder deze avond bij de woning van zijn 43-jarige ex-vrouw in Strijp. Daar gooide hij een ruit in. De politie kon de man even later aanhouden, hij was gewond aan zijn arm. De man valt zijn ex-vrouw al langere tijd lastig. Hij zou haar bedreigen en mishandelen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie controleert op snelheid

De politie controleerde maandag op de Vonderweg tussen 19.00 en 21.00 uur op snelheid. Van de 990 gecontroleerde voertuigen reden er 86 te hard. De toegestane snelheid bedraagt 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid werd niet geregistreerd.

Bakel: Politie houdt snelheidscontrole

Maandag tussen 19.30 en 21.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Gemertseweg. De politie controleerde 359 voertuigen, waarvan er 57 harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

Valkenswaard: Politie houdt dronken automobilist aan

Op de Tienendreef heeft de politie dinsdag rond 03.45 uur een 42-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Agenten zagen de man over de Nieuwe Waalreseweg rijden en stoppen voor een groen verkeerslicht. Toen de politie de man controleerde rook hij naar alcohol. Een blaastest werd afgenomen. De man blies een promillage van ruim 1,85. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Woninginbraak

Tussen vrijdag 18.00 uur en maandag 23.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Provincialeweg. Een laptop werd weggehaald. Een raam werd opengebroken om binnen te komen.