Liquidnet maakt Aziatisch leidersteam bekend

Liquidnet

Liquidnet maakt Aziatisch leidersteam bekend

NEW YORK, August 29 /PRNewswire/ --


- Bedrijf plant Aziatische aandelenverkoop in eerste helft van 2007

Liquidnet, het #1 elektronische handelsplatform voor effecten voor institutionele beleggers, kondigde vandaag de aanstelling van het Aziatische leidersteam aan, dat de uitbreiding van het bedrijf in Aziatische aandelen zal leiden. Alle teamleden samen bieden Liquidnet 75 jaar ervaring in de Aziatische en wereldwijde effectenhandel. De volgende personen maken deel uit van het team: John Barker, Managing Director van Liquidnet Europe Limited; David Klinger, Managing Director Liquidnet Asia Limited; Eisuke Hattori, Managing Director van Liquidnet Japan Inc. en Yasuaki Hayashi, Operations Director van Liquidnet Japan Inc.

"Met ons nieuwe leidersteam is Liquidnet op de goede weg voor de lancering van de Aziatische aandelenhandel in 2007," zei Seth Merrin, CEO van Liquidnet. "Met de lancering van Aziatische aandelen heeft Liquidnet de eerste wereldwijde institutionele marktplaats gecreëerd. Voor het aankopen is een wereldwijd handelsplatform benodigd dat speciaal gebouwd moet worden om aan de specifieke eisen wat betreft anonimiteit en de handel in pakketten te kunnen voldoen. De leden van Liquidnet in de Verenigde Staten, Canada en Europa hebben grote financiële belangen in Azië en ze hebben ons aangemoedigd om de Aziatische aandelen toe te voegen aan onze lijst bestaande uit 15 aandelenmarkten die al worden verhandeld in Liquidnet," voegt Merrin hieraan toe.

John Barker

Barker, gevestigd in Liquidnets kantoor in Londen, heeft de leiding over de Europese ondernemingen van het bedrijf en hij is verantwoordelijk voor het binnendringen van de institutionele handelsmarkten in heel het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië. Voordat Barker in juni 2001 in dienst trad bij Liquidnet, was hij Head of Equity Operations voor Tokyo-Mitsubishi International, een Japanse internationale bank gevestigd in Londen, en als Head of Trade Support voor de Deutsche Bank, ook in Londen. Van 1988 tot 1998 was Barker Director of Operations van Instinet Global Services Limited. Tijdens zijn dienstbetrekking was hij verantwoordelijk voor de invoering van Instinets elektronische handelssysteem SETS in Londen, de introductie van het afwikkelsysteem CREST in heel het Verenigd Koninkrijk en Ierland en het lidmaatschapsmodel op afstand dat werd gebruikt met de Zweedse beurs. Barker vervulde bovendien leidersposities bij Yamaichi International (Europa) en Midland Bank/HSBC.

David Klinger

Klinger trad in juni 2006 in dienst bij Liquidnet als hoofd van de Aziatische (m.u.v. Japan) ondernemingen van het bedrijf gevestigd in Hong Kong. Voordat Klinger bij Liquidnet in dienst trad, werkte hij van 1999 tot 2006 bij Credit Suisse, waarvan hij de laatste vijf jaar in het kantoor in Hong Kong doorbracht als hoofd uitvoering in Azië/Pacific. Voor zijn dienstbetrekking bij Credit Suisse was Klinger hoofd van de handelstafel van Westpac Investment Management in Australië.

Eisuke Hattori

Hattori trad in maart 2006 in dienst bij Liquidnet als hoofd van de Japanse ondernemingen van het bedrijf in Tokyo. Voor zijn dienstbetrekking bij Liquidnet was hij werkzaam als adviseur bij Global Alliance Partners, waar hij strategisch advies gaf aan Amerikaanse effectenbeleggingsmaatschappijen die in Japan ondernemingen wilden starten. Van 1997 tot 2003 werkte Hattori bij UBS Tokyo, waar hij de leiding had over hun institutionele aandelenverkoopteam. Van 1988 tot 1997 vervulde Hattori een verscheidenheid aan institutionele aandelenverkoopfuncties voor Barclays de Zoete Wedd Ltd.

Yasuaki Hayashi

Hayashi trad in mei 2006 in dienst bij Liquidnet. Hij is verantwoordelijk voor activiteiten en naleving van de Japanse ondernemingen van het bedrijf. Voordat hij in dienst trad bij Liquidnet werkte hij van 1997 tot 2006 bij KBC Securities Japan (m.u.v. DE Shaw Securities Japan) als Executive Director of Operations en had hij de leiding over wijd verbreide binnenlandse activiteiten, internationale ondernemingen, naleving en marktbeheer. Voor zijn dienstbetrekking bij KBC was hij van 1990 tot 1997 een manager Internationale Activiteiten bij Daiwa Securities.

Over Liquidnet

Liquidnet is het toonaangevende elektronische handelsplatform voor pakketverkoop (blocktrading). Liquidnet stelt financiële beheerders in staat direct en anoniem grote aandelenpakketten te verhandelen tegen een aanzienlijk betere prijs en met weinig tot geen invloed van de markt. Liquidnet werd in 2001 gelanceerd en het bedrijf maakt het zijn leden mogelijk in 15 aandelenmarkten te handelen.

Liquidnet Inc. is een geregistreerde Amerikaanse makelaar/handelaar met het hoofdkantoor in New York City en het bedrijf is lid van NASD/SIPC. Het hoofdkantoor van Liquidnet Europe Limited bevindt zich in Londen en moet voldoen aan de regelgeving van de Britse Financial Services Authority. Liquidnet Europe Limited is lid van de Londense beurs. Liquidnet Canada Inc.
moet voldoen aan de regelgeving van de Ontario Securities Commission en is lid van IDA/CIPF. Liquidnet Asia Limited heeft een aanvraag ingediend bij de Hong Kong Securities and Futures Commission voor de relevante licentie/vergunning voor de uitvoering van goedgekeurde activiteiten in Hong Kong en bij de Australian Securities and Investments Commission voor de relevante licentie/vergunning voor de uitvoering van goedgekeurde activiteiten in Australië. Liquidnet Asia Limited beschikt momenteel niet over een licentie of andere goedkeuring van de Monetary Authority of Singapore, en beschouwt zichzelf op dit moment niet als onderneming op de markt in Singapore. Dit persbericht is slechts een kennisgeving en is geen, en mag niet gezien worden als, een aanbod, uitnodiging, aanbieding, reclame of lokmiddel voor personen in Singapore om gebruik te maken van de diensten van Liquidnet. Voor meer bedrijfs- of productinformatie kunt u terecht op www.liquidnet.com.

Website: www.liquidnet.com