Gemeente Amerongen


Twee extra bosexursies

Simon Klingen verzorgde in juni namens het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug twee excursies over bosbeheer. Aan beide excursies namen ongeveer vijfentwintig personen deel. Het doel van de excursies was uitleg te geven over bosbeheer en vooral welke keuzes daarbij gemaakt kunnen worden.

Tijdens de bijna drie uur durende wandeling is aan de hand van bosbeelden uitleg gegeven en gediscussieerd. Hoofdthema was het al dan niet behouden van exoten; bomen die van nature hier niet voorkomen zoals douglassparren. De discussie daarover in een regionale krant vormde de directe aanleiding voor deze excursies.

Vanwege de grote belangstelling en de enthousiaste reacties is besloten deze excursies te herhalen en wel op vrijdag 22 september van 9.30 tot 12.00 uur en op donderdag 28 september van 18.30 tot 21.00 uur. De plaats van samenkomst is de parkeerplaats aan het begin van de Hoogstraat in Leersum (onderaan bij de Rijksstraatweg).

Om deel te nemen aan een van deze excursies, wordt u verzocht zich aan te melden bij de receptie van het gemeentekantoor in Doorn, telefoon (0343) 56 56 00 of per mail aan gerrit.wanner@heuvelrug.nl. De deelname is gratis.