Ingezonden persbericht


persbericht Fifteen Amsterdam

Job Cohen: "Fantastische prestatie van Amsterdamse Fifteen leerlingen"



Amsterdam, dinsdag 29 augustus 2006 Zondag ontvingen zeven leerlingen van Fifteen Amsterdam het Fifteen-certificaat uit handen van Job Cohen, burgemeester van Amsterdam. Cohen noemde Fifteen een goed project voor Amsterdam.

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam: Belangrijke momenten, daar moet je bij aanwezig zijn, en dit is zo n moment. Deze zeven leerlingen hebben binnen anderhalf jaar een fantastische prestatie geleverd. Door niet alleen het koksdiploma in veel kortere tijd dan er normaal voor staat te behalen, maar ook het bijzondere Fifteen certificaat te verdienen. Ze hebben de kans gekregen, gepakt en goed volbracht. Dit vereist doorzettingsvermogen, discipline en wilskracht. Fifteen is een goed project voor Amsterdam. De mensen van Fifteen mogen trots zijn op dit resultaat .

Alle geslaagde leerlingen zullen in september beginnen aan een baan in verschillende gerenommeerde restaurants in Amsterdam: Ciel Bleu, Pays Bas, Toscanini, Rain, de Ondeugd, Greenwoods en Fifteen Amsterdam.

Naast het Fifteen certificaat hebben de leerlingen ook het landelijk officieel erkende SVH koksdiploma (niveau 2 MBO) gehaald. Normaal gesproken doet een leerling-kok 3 jaar over het halen van een dergelijk diploma; de Fifteen leerlingen hebben het echter in 16 maanden gehaald.

Nieuwe groep

Afgelopen mei is alweer de derde groep leerlingen geselecteerd die zich het komende jaar in Fifteen Amsterdam zal ontwikkelen tot kok. Deze derde groep heeft begin augustus het eerste theorie en praktijk examen afgelegd. Hoeveel leerlingen hiervoor geslaagd zijn, wordt begin september bekend gemaakt. De nieuwe leerlingen zullen vanaf 1 september de plaats van de afgestudeerde leerlingen in de keuken van Fifteen overnemen en blijven dan een jaar werken en leren in Fifteen Amsterdam.