Time : 14:10:46
Date : 29 August 2006
Sender Name: Castor Broadcasting

Castor Broadcasting verzorgt distributie MTV Wallonië en Nickelodeon Wallonië Hilversum, 29 augustus 2006.

Vandaag kondigde Castor Broadcasting aan dat zij de primaire distributie voor MTV Networks in Franstalig België gaat verzorgen. Het betreft de televisiekanalen MTV Wallonië en Nickelodeon Wallonië. De uitzendingen zijn reeds succesvol gestart.

De videosignalen komende uit de MTV studio's worden opgestraald vanuit Castor's antennepark naast het mediapark in Hilversum. Via de Eutelsat EUROBIRD(TM) 3 satelliet worden de signalen naar ruim 50 kabelkopstations in België gedistribueerd . Via het kabelnetwerk kunnen de Franstalige Belgische huishoudens MTV Wallonië en Nickelodeon Wallonië ontvangen.

Jochem de Jong, VP Distribution & Public Affairs MTV Networks Benelux: "MTV Networks streeft in haar strategie naar maximale distributie via verschillende relevante platforms binnen de Benelux. Wallonië is een belangrijk gebied voor ons. We hebben de keuze gemaakt om een satellietnetwerk in te zetten om de kijkers, via onze kabelpartners, een kwalitatief perfecte zender te bieden. Castor Broadcasting voldeed aan onze wensen en was in staat het netwerk snel te leveren."

Ab Argam, Sales Director van Castor Broadcasting voegt toe:" Wij zijn verheugd dat we een kosteneffectieve oplossing kunnen leveren zodat MTV Networks haar kijkers in Franstalig België nu kan bedienen met MTV Wallonië en Nickelodeon Wallonië!"