Gemeente IJsselstein


Grijze afvalcontainers in IJsselveld-Oost opgefleurd dinsdag, 29 augustus 2006 - 12:54 CET

De kunstwerken gemaakt door kunstenares Judith Spithoven uit IJsselstein voor IJsselveld Oost zijn klaar. Ze worden op de verzamelcontainers geplaatst.

Dit naar aanleiding van een idee van de bewonersgroep IJsselveld-Oost om de pleinen in de wijk op te fleuren. De gemeente vroeg bewoners ideeën aan te dragen om de leefbaarheid te verhogen en/of de wijk te verfraaien (Verzin en win voor je wijk). Elf pleinen in IJsselveld Oost worden gedurende deze weken voorzien van een bijzonder kunstwerk. Themas van de kunstwerken zijn kleur en bloemen die in zes themas zijn uitgewerkt.

De kunstwerken worden donderdag 7 september as. feestelijk onthuld door Hans Lappee, wethouder Wijkgericht Werken. Om 19.15 uur zijn bewoners en andere belangstellenden van harte uitgenodigd voor een rondje langs de pleinen vanuit het Wijk Informatie Centrum (Eurovisieplein 1) om de kunstwerken te bewonderen.

De totale kosten ( 8.000,-) worden betaald uit het wijkbudget Wijkgericht werken (gemeente) en het leefbaarheidsbudget van de IJsselsteinse Woningbouwvereniging (IJWBV).