Ingezonden persbericht


Internet Security Systems sluit overeenkomst met BitDefender voor uitbreiding desktopbescherming

ISS integreert antivirus- en antispywaretechnologie van BitDefender met Proventia Desktop

Capelle a/d IJssel, 29 augustus 2006 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) werkt samen met BitDefender om nieuwe antivirus- en antispywaretechnologie te integreren met ISS Proventia Desktop Endpoint Security. De nieuwe mogelijkheden zijn een aanvulling op het gepatenteerde, op gedrag gebaseerde Virus Prevention System (VPS)van ISS. VPS is een belangrijk onderdeel van de desktopbescherming die ISS biedt. BitDefender levert antivirussoftware en databeschermingsoplossingen en heeft daarvoor diverse prijzen gewonnen.

"Onze unieke VPS-technologie is uitermate sterk in het beschermen tegen en blokkeren van onbekende zero-day code door herkenning van kwaadaardig gedrag", zegt Jos Nijsen, Managing Director Benelux bij ISS. "Hoewel op gedrag gebaseerde technologie zoals VPS krachtige bescherming biedt tegen onbekende bedreigingen, zien we dat veel bedrijven ook antivirus- en antispywareoplossingen gebruiken om hun systemen te scannen op bekende code en die vervolgens te verwijderen. Door de technologie van BitDefender te integreren met ons desktopproduct, kunnen we klanten een complete oplossing bieden tegen zowel bekende als onbekende bedreigingen."

"Virusschrijvers en cybercriminelen worden steeds slimmer in het omzeilen van veelgebruikte beveiligingssoftware", aldus Eric Lewis, Managing Director bij BitDefender North America. "Met onze bewezen antivirus- en antispywareoplossingen krijgen klanten van ISS extra beveiligingslagen die veel andere leveranciers niet kunnen bieden."

Neil MacDonald van Gartner: "Geen enkele manier van bescherming op alleen de host biedt voldoende bescherming. Door de combinatie van verschillende technieken realiseer je een completere en effectievere strategie voor host-based intrusion prevention, die is afgestemd op je eigen behoefte."

ISS Proventia Desktop met geïntegreerde antivirus en antispyware zal begin 2007 beschikbaar zijn. De updates voor antivirus en antispyware zullen via een jaarlijkse licentie beschikbaar zijn.

Meer informatie over ISS Proventia Desktop:
http://www.iss.net/products/Proventia_Desktop/index.html

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.