Gemeente Gouda


persbericht: eerste paal olivier van noortlaan geslagen (25/8/2006)

De bouw van het multifunctioneel centrum aan de Olivier van Noortlaan is begonnen. Op donderdag 24 augustus hebben wethouder Arnout Menkveld, directeur Eugène Kraan van Mozaïek Wonen, en Chris Heerkens en Bas Nap van het medisch centrum gezamenlijk de eerste paal geslagen. Ongeveer honderd kinderen van school Het Spectrum en een aantal omwonenden trotseerden de regen om de bijeenkomst bij te wonen. Voorafgaand aan het slaan van de eerste paal vond de ondertekening van de aannemersovereenkomst plaats tussen de vier initiatiefnemers met aannemer Van Wijnen.

Wethouder Menkveld is blij met de start van de bouw. Ongeveer drie jaar geleden vonden de eerste vergaderingen over de Olivier van Noortlaan plaats. Dat we nu met de bouw zijn begonnen, betekent een pluim voor de goede samenwerking tussen de betrokken partijen. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we in Gouda creatief omgaan met ruimte. Op de plek waar eerst één school stond, komen straks seniorenwoningen, een medisch centrum en een nieuwe school te staan.

Het bouwplan aan de Olivier van Noortlaan bestaat uit een medisch centrum op de begane grond, de nieuwbouw voor SBO Het Spectrum op de
1e verdieping en de bouw van 26 appartementen op de 2 t/m de 4e verdieping. Mozaïek Wonen verhuurt twintig woningen aan de Stichting VGOG (woongroep voor ouderen) en zes woningen komen beschikbaar voor verkoop.