Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoofddorp, 29 augustus 2006.

Info Security Products Guide roept Norman SandBox Analyzer uit tot winnaar van de 'Tomorrow's Technology Today Award' van 2006.

Norman SandBox Analyzer tot winnaar geselecteerd in de categorieën: Virtual Environment Solutions en A solution for Virtual Environment Forensics.

Norman/SHARK B.V. heeft vandaag aangekondigd dat Info Security Products Guide, een uitgave van Silicon Valley Communications en wereldwijd een toonaangevende publicatie op het gebied van beveiliginggerelateerde producten en technologie, Norman SandBox Analyzer heeft uitgeroepen tot winnaar van de Tomorrow's Technology Today Award 2006 in de categorieën Virtual Environment Solutions en Forensics. Deze prestigieuze Award is een erkenning voor beveiligingsleveranciers met geavanceerde, baanbrekende netwerkbeveiligingsoplossingen die helpen de lat een stukje hoger te leggen voor alle gebieden van informatiebeveiliging.

Norman SandBox Analyzer is door de editor van Info Security Products Guide verkozen op basis van de technologieën die de meest positieve impact hebben op de beveiliging van omgevingen die tegenwoordig te maken hebben met zeer geavanceerde en gemixte aanvallen.

Met Norman Sandbox Analyzer zijn onderzoekers in staat het gedrag van bestanden en de handelingen die daadwerkelijk worden uitgevoerd door programmabestanden te analyseren. Bestanden worden snel en effectief verwerkt, waardoor de behoefte aan meer personeel en de benodigde tijd voor het analyseren van verdachte bestanden wordt gereduceerd. De analyzer is gebaseerd op de bekroonde Norman Sandbox Technology, een volledig virtuele wereld waarin onderzoekers alle acties kunnen onderzoeken van mogelijke schadelijke bestanden. Naarmate de malware in werking treedt, controleert en beoordeelt de analyzer het gedrag van het verdachte bestand. De analyzer houdt onder meer een volledig API-logboek, SandBox-overzicht en een extractie van alle bestanden bij, die zijn gemaakt of aangepast door het bestand onder analyse.

'Info Security Products Guide's erkenning van de Norman SandBox Analyzer is een extra validatie van onze producten als 'excellence-in-class' en koploper in de industrie. Het is en blijft belangrijk om mogelijke malware te analyseren daar de aanvallen op IT-systemen van onze klanten steeds geavanceerder zijn. Het gebruik van snelle en effectieve forensische instrumenten is belangrijk om te begrijpen hoe de aanvallen werken en om hier een effectieve verdediging tegen te ontwikkelen.', aldus Audun Lødemel, VP Marketing and Business Development bij Norman. 'We zijn erg blij dat de Norman SandBox Analyzer het analyseren van malware minder complex heeft gemaakt om de klant te helpen een goede werking van de infrastructuur te behouden', waren zijn afsluitende woorden.

Silicon Valley Communications Awards
Info Security Products Guide, een uitgave van Silicon Valley Communications, neemt een belangrijke rol in bij het informeren van eindgebruikers over de voor hun beschikbare keuzes ter bescherming van hun digitale bronnen. Het is speciaal geschreven voor degenen die op de hoogte willen blijven van beveiligingsrisico's en de preventieve maatregelen die zij hiertegen kunnen treffen. Deze gids bevat een schat aan informatie, waaronder informatie over toekomstige technologie, de beste implementatiescenario's, het personeel en de technologieën van Info Security en onafhankelijke productevaluaties waarmee u gemakkelijk de juiste beveiligingskeuzes kunt maken. De Info Security Products Guide Awards erkennen en honoreren 'topkwaliteit' op alle gebieden van informatiebeveiliging. Zie: www.infosecurityproductsguide.com voor meer informatie en om veilig te blijven.

Informatie over Norman
Dertien jaar geleden ontstond de Nederlandse firma S.H.A.R.K.! als Benelux-distributeur van ThunderBYTE antivirus-programma's. Zeven jaar geleden nam het Noorse bedrijf Norman ASA de ThunderBYTE-technologie en ook distributeur S.H.A.R.K.! over. Norman is de fabrikant van de anti-virus software Norman Virus Control. Inmiddels is Norman/SHARK uitgegroeid tot het grootste antiviruscentrum in de Benelux. Norman is niet alleen gespecialiseerd in anti-virussoftware, het portfolio omvat ook firewall, antispam, antispyware software en remote desktop support software, maximaal beveiligde biometrische USB producten en sloten & kabels. Bovendien is Norman/SHARK officieel distributeur van GFI software. Norman heeft zijn SandBox-technologie recentelijk uitgebreid naar een nieuwe productlijn, SandBox Malware Analyzer genaamd, met sleutelproducten Norman SandBox Analyzer, Norman SandBox Analyzer Pro en Norman SandBox Reporter.

Voor meer informatie over de bekroonde Sandbox technologie: http://www.infosecurityproductsguide.com/technology/NormanSandboxAnalyzer.html

Voor overige informatie: http://www.norman.nl, of stuur een e-mailbericht naar info@norman.nl

Norman/SHARK B.V. | Contactpersoon: Dhr. V. Ladage Postbus 159, 2130 AD Hoofddorp | Tel.: 023-78 90 233 | Fax: 023-56 13 165 | info@norman.nl | www.norman.nl

====

Opvraagbaar:
Een 300 dpi CMYK jpg afbeeldingen (drukresolutie & kleurmodus)

====

Met vriendelijke groeten,

Maarten Prins
Marketing
Norman/SHARK B.V.
Postbus 159
2130 AD Hoofddorp

Tel. *31(0)23-789 02 87
Fax *31(0)23-561 31 65
maarten@norman.nl
http://www.norman.nl

====