KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

29-8-2006

Team Richard Pot winnaar provincie Zeeland en NoordBrabant, Delta Lloyd Proviniciale Kampioenschappen

Op maandagavond, 28 augustus, is bij WV Wolphaartsdijk in Zeeland het Delta Lloyd Provinciale Kampioenschap Matchracen voor de provincie Noord-Brabant en Zeeland gevaren. In een avond met veel buien en harde wind heeft het team Richard Pot gewonnen. Vlak voor de haven zeilden de deelnemers spannende wedstrijden in Centaurs; allen met gereefd zeil vanwege de harde wind.

In de finale streden de teams van Richard Pot met Erwin Janssen en Jeroen van der Velde met Florence van Mierlo tegen elkaar. Na de start lag het gelijk, maar Jeroen kreeg snel meer vaart en nam de leiding. Door een fout bij de laatste boei gaf Jeroen de leiding uit handen. Richard Pot finishte hierdoor als eerste.
Doordat we pech hadden met de loting en een extra wedstrijd moesten varen hebben we meer wedstrijden gevaren dan de meesten. Maar deze pech was dus eigenlijk ons geluk, want hierdoor kregen we juist de smaak goed te pakken, aldus Richard. De kersverse winnaar van de provincie Zeeland/Noord-Brabant gaat door naar de finale en zal strijden om de titel Nederlands Kampioen.

Over het Delta Lloyd NK Matchracen
De winnaars van het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen gaan door naar het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen van vijf tot en met tien september tijdens de Hiswa te Water in IJmuiden.

Tot op heden zijn de volgende evenementen gevaren:
Provincie Zeeland/Noord-Brabant, winnaar: team Richard Pot
Provincie Zuid-Holland, winnaar: team Jelle Roos
Provincie Noord-Holland, winnaar: team Kirsten Groeneveld
Provincie Utrecht, winnaar team Gaston Loos
Provincie Overijssel/Flevoland, winnaar: Team Rob van Kemenade Provincie Groningen/Friesland/Drenthe, winnaar team Ralph Wijbenga

De laatste mogelijkheid opm je te selecteren voor het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen is deelname aan de open Ronde van zaterdag op 2 september aanstaande bij WV Het Witte Huis te
Loosdrecht. Deelname is vrij. Graag opgeven via onderstaand
e-mailadres

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl