Provincie Noord-Brabant


A. van Baggum (LPF) wordt eenmansfractie provincie Noord-Brabant


Extra fractie in Provinciale Staten

Met onmiddelijke ingang bestaan Provinciale Staten van Noord-Brabant uit tien fracties. De heer A. van Baggum van de Lijst Pim Fortuyn heeft zich afgescheiden van de fractie en zal deze statenperiode als eenmansfractie verder gaan. Aanleiding voor deze afscheiding is verschil van inzicht met de fractievoorzitter/ penningmeester over de wijze van declareren van de fractievergoedingen.

In een verklaring schrijft de heer Van Baggum:
"Na ampel beraad ben ik tot de conclusie gekomen dat het in ieders belang is mijn deel van de declaraties die zijn ingediend op basis van fractievergoedingen te herzien. In die zin, dat ik - voor zover het mijn gedeelte van de vergoedingen betreft - voornemens ben volgens de gebruikelijke wijze reis- en verblijfskosten te declareren en niet zoals de LPF-fractie eerder heeft gedaan. Dat betekent dat ik het gedeelte van de fractievergoeding wat terug te herleiden is op mijn werkzaamheden en niet volgens de regels van fractievergoedingen is ingediend, heden terugbetaal.
Gemaakte reis- en verblijfskosten van het lopende kalenderjaar heb ik nog niet gedeclareerd; deze zal ik vóór 1 september indienen via de griffier.
Ik hoop hiermee de goede naam van Provinciale Staten in Brabant hoog in het vaandel te houden.
Om een en ander zo helder mogelijk af te wikkelen, zie ik mij genoodzaakt onder eigen titel verder te gaan tot de verkiezingen van maart 2007. Derhalve zal ik een eenmansfractie vormen."