Fannie Mae kondigt de Benchmark Notes(R)-kalender aan .......

Fannie mae

Fannie Mae kondigt de Benchmark Notes(R)-kalender aan voor 2007

WASHINGTON, August 29 /PRNewswire/ --

Fannie Mae (NYSE: FNM) kondigde vandaag haar emissiekalender aan voor Benchmark Notes(R) in 2007. De kalender is bedoeld om beleggers en andere marktspelers te helpen de schuldeffecten Fannie Mae Benchmark Notes op te nemen in hun lopende strategieën voor beleggingen, transacties, hedging en financiering. Hierna volgt de uitleg over het Benchmark Notes-programma voor 2007.

Fannie Mae zal ook in 2007 gebruikmaken van een kalender met vooraf bepaalde maandelijkse data voor aankondigingen inzake Benchmark Notes. (Zie de bijgevoegde kalender voor de maandelijkse data.) Op elke datum van aankondiging zal Fannie Mae aan marktspelers informatie geven over de vervaldatum van een emissie, het syndicaat van verkopers en een indicatie van de omvang van de transactie. De koers voor transacties met Benchmark Notes zal naar verwachting doorgaans worden gegeven binnen drie werkdagen na de datum van aankondiging en betaling voor de effecten wordt doorgaans verwacht binnen twee werkdagen na aankondiging van de emissiekoers. In het verleden was de datum voor uitkering van de coupon en de vervaldatum meestal de 15de van de maand. In tegenstelling tot het verleden kunnen data voor uitkering van de coupon en vervaldata in de toekomst op een andere dag plaatsvinden. Benchmark Notes zullen ook in de toekomst worden uitgegeven met een looptijd van twee, drie, vijf en tien jaar en zijn niet vervroegd aflosbaar (non-callable). De minimale grootte van toekomstige emissies blijft US $3 miljard.

Fannie Mae zal in 2007 de mogelijkheid behouden om af te zien van een geplande, maandelijkse emissie van Benchmark Notes. Door deze flexibiliteit kan Fannie Mae beter peilen naar de noden van beleggers en de vraag naar specifieke structuren in de periode van de emissie, maar tegelijkertijd duidelijke aanwijzingen blijven geven over de emissies van Benchmark Notes. Indien Fannie Mae verkiest om geplande Benchmark Notes niet uit te geven, zal zij dit naar eigen goeddunken aankondigen vóór of op de geplande maandelijkse datum van aankondiging.

Dit persbericht vormt geen aanbod om effecten van Fannie Mae te verkopen en is ook geen verzoek tot een aanbod om deze effecten te kopen. Niets in dit persbericht mag worden opgevat als een advies over de voordelen om een bepaalde belegging te kopen of te verkopen. Een beslissing om te beleggen in de effecten waarnaar hier wordt verwezen, dient uitsluitend te worden genomen op basis van de informatie in het emissieprospectus van Fannie Mae gedateerd 17 oktober 2005. Men mag daarbij niet vertrouwen op de volledigheid of juistheid van de informatie die in dit persbericht wordt gegeven.

Benchmark Notes is een gedeponeerd merk van Fannie Mae. Gebruik van dit merk zonder toestemming is verboden.

Kalender voor 2007 voor emissie van Benchmark Notes(R)

januari februari maart
Aankondiging Aankondiging Aankondiging
Optioneel: schuldeffecten op 8 9 5
2, 3, 5 en 10 jaar

april mei juni
Aankondiging Aankondiging Aankondiging
Optioneel: schuldeffecten op 10 14 4
2, 3, 5 en 10 jaar

juli augustus september
Aankondiging Aankondiging Aankondiging
Optioneel: schuldeffecten op 9 13 7
2, 3, 5 en 10 jaar

oktober november december
Aankondiging Aankondiging Aankondiging
Optioneel: schuldeffecten op 12 14 3
2, 3, 5 en 10 jaar

Benchmark Notes(R)


- Minimale grootte van nieuwe emissies voor niet vervroegd aflosbare (non callable) Benchmark Notes (looptijd van 2 tot 10 jaar) is US$ 3,0 miljard.

- Op elke datum van aankondiging zal Fannie Mae aan marktspelers informatie geven over de vervaldatum van een emissie, het syndicaat van verkopers en een indicatie van de omvang van de transactie.

- De koers voor transacties met Benchmark Notes zal naar verwachting doorgaans worden gegeven binnen een week na de datum van aankondiging en betaling voor de effecten wordt doorgaans verwacht binnen twee werkdagen na aankondiging van de emissiekoers.

Website: www.fanniemae.com