Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: VVD laat jongeren in de steek

De VVD vergeet jongeren bij het schrijven van het verkiezingsprogramma. Dat vinden de Jonge Democraten. De VVD weigert in te grijpen in de AOW en ook de hypotheekrenteaftrek blijft in stand. Dat betekent dat jongeren van de VVD de rekening van de vergrijzing gepresenteerd krijgen en dat de huizenmarkt op slot blijft, zodat jongeren niet gelijke toegang hebben tot de huizenmarkt. "Voor een liberale partij is het niet te verkopen dat ze noodzakelijke hervormingen uit de weg gaan. Ze houdt zelfs de meest onliberale subsidiestroom, namelijk de hypotheekrenteaftrek, in stand. Hiermee profileert de VVD zich weer eens als een conservatieve en populistische partij. Een partij die zonder eigen visie de man op straat na praat", aldus voorzitter Reinout de Vries van de Jonge Democraten.

De Jonge Democraten vinden de investering van 1 miljard in het onderwijs volstrekt ontoereikend om het Nederlands onderwijs van topkwaliteit te maken. Daarvoor is visie en beleid nodig, en een grote financiële injectie, vindt De Vries. "Aan het onderwijs moet veel gebeuren, wil het de komende jaren nog op een hoger niveau komen. Jongeren hebben de toekomst en hiermee bewijst de VVD eens te meer dat het niet echt geïnteresseerd is in de belangen van jongeren."

De VVD wil onder meer twee miljard bezuinigen op zorg, maar dit wordt nauwelijks gespecificeerd in het programma. "Zorg is een kerntaak van de overheid. Daar mag niet op beknibbeld worden. De bezuinigingen op de zorg worden door de VVD uitgelegd als efficiencyverbeteringen. Maar daar zorgen de marktprikkels al voor. De VVD is met cijfers aan het goochelen ten kosten van de volksgezondheid, " aldus De Vries.