Ingezonden persbericht


Complete catalogus, exclusieve bonustracks en digitale boekjes van Linkin Park nu verkrijgbaar bij de iTunes Music Store

Bunnik, 29 augustus 2006 ­ Meervoudig Grammy-winnaar Linkin Park (www.linkinpark.com) en Apple maken vandaag bekend dat het complete werk van Linkin Park verkrijgbaar is via de iTunes Music Store (www.itunes.com). Fans van de band kunnen nu voor het eerst hun favoriete Linkin Park-nummers downloaden voor slechts 99 cent per nummer. Verder kunnen ze via deze muziekwinkel een of meer van de albums van deze band kopen, compleet met een nieuw, exclusief digitaal boekje. De hitalbums "Meteora," "Hybrid Theory" en "Reanimation" bevatten naast twee bonustracks ook een track die je alleen krijgt bij albums op de iTunes-site. Bovendien kun je via iTunes zowel het geluid als de beelden downloaden van de concerten die momenteel op cd en dvd verkrijgbaar zijn als "Live in Texas" en "Collision Course".

"Toen iTunes ons vertelde dat we een van de meest gevraagde bands waren, waren we blij verrast", aldus Mike Shinoda van Linkin Park. "We zullen onze fans nooit teleurstellen en dit leek ons dan ook een goed moment om onze muziek algemeen verkrijgbaar te maken, compleet met een aantal bijzondere aanvullingen."

"We vinden het geweldig om Linkin Park aan te bieden aan onze iTunes Music Store-klanten over de hele wereld", zegt Eddy Cue, vice president iTunes van Apple. "We denken dat de fans heel blij zullen zijn dat ze bij ons het complete werk van Linkin Park kunnen kopen én een aantal tracks die alleen bij de iTunes Music Store te krijgen zijn."

Linkin Park en producer Rick Rubin werken momenteel aan het derde complete studioalbum van de band. Deze maand hebben ze een van hun nieuwe nummers voor het eerst laten horen op het Summer Sonic- festival in Japan, waar ze voor 85.000 fans optraden. Linkin Park heeft in slechts vijf jaar tijd wereldwijd meer dan 37 miljoen platen verkocht en heeft in 34 landen de platina-status behaald. Hun eerste album, "Hybrid Theory", is 18 keer platina geworden, hun tweede album, "Meteora", 10 keer. Samen met Jay-Z hebben ze bovendien de EP "Collision Course" uitgebracht, die zeer lovende recensies opleverde en de single "Numb / Encore" bevat. Voor deze single hebben ze dit jaar de Grammy voor "Best Rap/Sung Collaboration" gekregen. Daarnaast heeft Linkin Park in januari 2005 in samenwerking met het Rode Kruis "Music For Relief" (www.musicforrelief.org) opgericht ter ondersteuning van slachtoffers van grote natuurrampen, zoals de tsunami in Zuidoost-Azië en de orkaan Katrina.

Dankzij het legendarische gebruiksgemak, grensverleggende functies als ingebouwde ondersteuning voor podcasts en muziekvideo's, publieke iMix-playlists, naadloze integratie met iPod en revolutionaire persoonlijke gebruiksrechten kunnen Mac- en pc-gebruikers via de iTunes Music Store heel eenvoudig en volledig legaal online muziek en video's beluisteren of bekijken, kopen en downloaden. De iTunes Music Store bevat meer dan 9.000 muziekvideo's, korte Pixar- en Disney- films, diverse populaire tv-series en meer dan drie miljoen nummers van de grote labels en meer dan 1000 onafhankelijke labels.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktops en notebooks, het besturingssysteem OS X, het iLife- programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie dankzij iPod, de draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

(c) 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes en iPod zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
Nederland

Telefoon: +31 30 659 3940
Mobiel: +31 6 538 65628
E-mail: bosman.j@euro.apple.com
Website: www.apple.com/nl