Gemeente Delft In 2007 gratis met tram en bus op zaterdag

Heel 2007 is reizen met het openbaar vervoer binnen heel Delft gratis op zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur. Tijdens Lichtjesavond in 2006 en op Koninginnedag in 2007 is het reizen met tram en bus in Delft ook de hele dag gratis. Daarnaast kan iedere Delftenaar in 2007 gratis een OV-chipkaart ter waarde van E 7,50 aanschaffen. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad.

Naast het gratis reizen op genoemde dagen krijgen abonnementhouders in 2006 E 50 korting op een jaarabonnement en E 10 op een maandabonnement; hiervoor moet men de bon uit het boekje Delft Bereikbaar 2006 invullen. Het boekje is in december 2005 binnen Delft huis-aan-huis verspreid en is nu nog af te halen bij de publieksbalie aan de Phoenixstraat.

Het gemeentebestuur hoopt met deze actie met name Delftse forenzen te verleiden met het openbaar vervoer naar de binnenstad te reizen. De gedachte erachter is dat als mensen eenmaal ervaren hoe gemakkelijk het reizen met het openbaar vervoer is, zij hier ook na 2007 gebruik van zullen blijven maken. Het gratis openbaar vervoer -voorstel komt voort uit afspraken die eerder gemaakt zijn met de gemeenteraad naar aanleiding van de invoering van Autoluw Fase 4 in de Delftse binnenstad.

Noot voor de redactie: (