Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 22 en 29 augustus 2006

College van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 22 en dinsdag 29 augustus 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Wet maatschappelijke ondersteuning

Per 1 januari 2007 komt er een nieuwe wet: de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten en de huishoudelijke verzorging uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten gaan in de Wmo op. De introductie van de wet heeft gevolgen voor de uitvoering van de andere wetten. Daarnaast stelt het ministerie diverse nieuwe eisen aan de uitvoering en verantwoording. Het college heeft keuzes gemaakt voor de invoering van de Wmo in Capelle en gaat voor continuïteit en kwaliteit van zorg. De verordening wordt op 25 september aan de raad voorlegt. Zie het persbericht dat op vrijdag 25 augustus is verstuurd.

Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006

Het afgelopen jaar zijn de volkshuisvestelijke ontwikkelingen binnen de stadsregio nauwkeurig gemonitord. Dit heeft ertoe geleid dat de Huisvestingsrichtlijn 2005 op een aantal punten is gewijzigd. De wijzigingen zijn opgenomen in de Huisvestingsverordening Rotterdam 2006. Onder andere is het nu mogelijk om 20% van de vrijkomende woningen een label te geven naar leeftijd, inkomen of huishoudensgrootte. Zo is ook een weigeringsgrond gecreëerd om huurders wegens te verwachten huurschuldniet te accepteren in woningen met een hogere huurprijs dan waarvoor men huursubsidie kan krijgen.

[Procedurevoorstelmededelingenlijst commissie Stedelijke ontwikkeling.]

Culturele maand 2006

Het college stelt 20.000 beschikbaar om van de maand september 2006 een culturele maand te maken. In september vinden extra culturele activiteiten in Capelle aan den IJssel plaatst. SCEC organiseert de culturele maand.

MultiCulti Festival

LinC vroeg vergunning aan voor het houden van een MultiCultifestival op het evenemententerrein op zaterdag 30 september. Het college verleende de vergunning.

Eerste begrotingswijziging 2006 Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam-Rijnmond (RHRR)

Het college stelde het conceptraadsvoorstel en besluit betreffende de eerste begrotingswijziging 2006 van de gemeenschappelijke regeling RHRR vast. De begrotingswijziging is het gevolg van de overgang van de RHRR naar de nieuwe gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De wijziging is technisch van aard en heeft geen gevolgen voor de inwonerbijdrage.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Algemene Zaken en Veiligheid, agenda raad.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.