Politie Gelderland-Zuid

Koperdieven betrapt en na zoekactie aangehouden

Weurt, 29-08-2006 o Maandagnacht rond 01.00 uur meldde een getuige aan de politie dat twee personen aan het inbreken waren bij een bedrijf aan de Metaalweg. Eén persoon zou op een scooter zitten en de ander op het dak. Meerdere politie-eenheden gingen erheen en startten meteen een zoekactie in de omgeving. De twee zijn aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld.

Bij de zoekactie werd een deel van het bedrijfsterrein afgesloten en een politiehond ingezet. Toen dat terrein was afgezocht werd een groter gebied afgezet. Op de Mortelweg is een 18-jarige Nijmegenaar die zich daar verschanst had aangehouden. De andere verdachte, van 20 jaar ook uit Nijmegen, ging er met een scooter vandoor richting de Van Heemstraweg. Toen hem werd gezegd te stoppen gaf de man gas bij en reed met hoge snelheid weg via het fietspad. De 20-jarige werd uiteindelijk klemgereden en ging vervolgens te voet verder richting de Oostkanaaldijk. In die buurt is de man in een greppel in de kraag gegrepen.

Op het dak van het bedrijf troffen agenten meerdere koperstaven aan die afkomstig waren van een bliksemafleider. Ook vonden zij divers gereedschap. Dat is voor verder sporenonderzoek in beslag genomen. Ook de scooter is in beslag genomen voor technisch onderzoek. De politie zal nog getuigenverklaringen opnemen. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan van diefstal van meters koper.

De twee Nijmegenaren worden verhoord. In het onderzoek wordt ook gekeken of de twee bij meer recente diefstallen van koper of bliksemafleiders betrokken zijn geweest.
(08)