Gemeente Utrecht

Speelpleinen Forum 't Zand aangepast

De balustrades van de speelpleinen op het dak van Forum 't Zand in Leidsche Rijn worden verhoogd. Totdat de definitieve aanpassing klaar is, staan er aan de binnenkant van de balustrade twee meter hoge hekken. Begin volgend jaar komen er ook twee speelpleinen op de begane grond.

Begin 2006 is Forum 't Zand in Leidsche Rijn in gebruik genomen door onder andere de bestaande basisschool Arcade en de nieuwe basisschool 't Zand. In het gebouw, dat de vorm heeft van een ruimteschip, is het principe van meervoudig ruimtegebruik toegepast. Op het dak zijn twee speelpleinen gemaakt, waarvan de balustrades door Bouw- en woningtoezicht zijn goedgekeurd.

In de afgelopen maanden hebben ouders aangegeven dat zij de balustrade van de dakspeelpleinen niet hoog genoeg vonden en dat zij zich zorgen maakten dat er onveilige situaties zouden kunnen ontstaan. Daarom heeft de gemeente besloten dat de balustrades verhoogd worden.

Eind juni zijn er bij het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Utrecht ook meldingen binnengekomen van beschadigingen aan de platen aan de binnenkant van de balustrade, veroorzaakt door trapauto's. Er waren ook een paar vloerdelen van de vlonders losgeraakt. De schoolleiding van Arcade heeft toen besloten de schoolpleinen te sluiten.

Tijdens de zomervakantie zijn de loszittende planken van de pleinen vastgezet en vorige week zijn tijdelijke fijnmazige hekken voor de binnenbeplating van de balustrade gezet. De schoolpleinen worden inmiddels weer gebruikt. Samen met de schoolleiding, het schoolbestuur en de architect wordt nu gewerkt aan een definitieve aanpassing van de balustrade. De voorlopige planning gaat er van uit dat dit in het voorjaar van volgend jaar klaar is.

Voor de speelpleinen op de begane grond wordt een ontwerp gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en eisen van de schoolbesturen en overleg gevoerd met de andere gebruikers van 't Zand. Volgens de huidige planning moeten deze pleinen ook in het voorjaar van 2007 klaar zijn.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dianne Westerink, 030 286 11 48.