Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1. De meerjarensubsidie voor Milieucentrum Utrecht voortgezet Het college vindt dat het Milieucentrum Utrecht in een behoefte voorziet en wil dat het Milieucentrum de komende vier jaar de activiteiten voortzet.Het centrum krijgt voor deze periode ¤ 85.955 per jaar.

Het Milieucentrum heeft de afgelopen drie jaar een structurele subsidie gekregen voor de uitvoering van basisactiviteiten van het centrum. Deze activiteiten bestaan uit een informatiebalie, een website, het beheren van een milieubibliotheek en het faciliteren van vele natuur- en milieugroepen in Utrecht. Daarnaast houdt het Milieucentrum zich bezig met milieu en duurzame ontwikkeling in de breedste zin van het woord

Onderdeel van het Milieucentrum zijn de Milieuraad, het Platform van Utrechtse Milieu en Natuurgroepen (PLU), het Platform Natuur- en milieugroepen Leidsche Rijn en het Mobiliteitsplatform.

Vanuit de basissubsidie kan het Milieucentrum ander geld aanboren voor het uitvoeren van projecten.

De bundeling van groepen in platforms maakt het mogelijk actueel in te spelen op gemeentelijke ontwikkelingen. De afgelopen drie jaar heeft het Milieucentrum meer dan twintig projecten uitgevoerd waaronder het maken van een snipperpad in Leidsche Rijn en het uitgeven van wandelboekjes. Ook heeft het Milieucentrum onder andere een bijdrage geleverd aan duurzame herstructurering van de wijken en aan de ontwikkeling van duurzame buurtparticipatie. Het Milieucentrum heeft ook een actieve rol gespeeld bij de uitvoering van het gemeentelijke Duurzaamheidsbeleid. Een kleine evaluatie onder personen die met het Milieucentrum hebben samengewerkt geeft een positief beeld over de inbreng van het centrum.



Gemeente Utrecht