Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29-08-06)

OOSTERHOUT NB, 29 augustus 2006

Politie arresteert vrouw na verduistering bij werkgever

MADE: Maandag 28 augustus heeft de politie rond 13.00 uur op haar werkplek een 42-jarige vrouw uit Raamsdonksveer aangehouden. Ze wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. De vrouw stal meer malen geld uit een geldkistje van haar werkgever. Haar werkgever kreeg argwaan en betrapte de vrouw op heterdaad, waarna de politie werd ingeschakeld. Agenten arresteerden de vrouw en namen haar mee naar het politiebureau. Ze heeft een bekennende verklaring afgelegd, waarbij ze toegaf dat ze meerdere keren geld had gestolen. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt broers aan voor huiselijk geweld

RAAMSDONKSVEER: De politie arresteerde maandagavond 28 augustus twee mannen van 21 en 25 jaar uit Raamsdonksveer. Dat gebeurde in hun ouderlijke woning. De 21-jarige man zou een laptop uit de woning van zijn oudere broer ontvreemd hebben. De 25-jarige man confronteerde zijn broer hiermee waardoor een woordenwisseling ontstond. Dit uitte zich in een vechtpartij waarbij over en weer geschopt en geslagen werd. Beide broers hebben aangifte tegen elkaar gedaan. Ze hebben een verklaring afgelegd op het bureau. De politie onderzoekt de zaak en legt het proces-verbaal voor aan de rechter.

Vrouwen licht gewond geraakt bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Maandag 28 augustus rond 18.30 uur is op de Eline Verelaan een 39-jarige fietster uit Oosterhout gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste richting de Frits van Egtersstraat. Een 18-jarige bestuurder van een scooter verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende fietster. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw enkele schaafwonden en zwellingen overhield aan haar knie en kuit. De bestuurder van de scooter kwam met de schrik vrij. Zijn 18-jarige passagier uit Oosterhout is met een gebroken pols naar het ziekenhuis overgebracht. In het voorwiel van de fiets was een slag ontstaan en de uitlaat van de brommer was beschadigd door dit ongeval.

Computerapparatuur gestolen bij inbraak

NIEUWENDIJK: De politie heeft een aangifte opgenomen van een bedrijfsinbraak aan de Prinses Beatrixlaan in Nieuwendijk. Het misdrijf werd gepleegd tussen maandag 28 augustus 17.00 uur en dinsdag 29 augustus 07.00 uur. Door het slot van een deur aan de zijkant van het pand te forceren, kwamen de inbrekers het pand binnen. Er zijn vervolgens vijf computers, zes beeldschermen en twee toetsenborden weggenomen. Naast het opnemen van de aangifte heeft de politie ook een buurtonderzoek en een sporenonderzoek ingesteld.

Ravage bij verkeersongeval op A-59

OOSTERHOUT: Dinsdag 29 augustus heeft rond 07.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de autosnelweg A-59 ter hoogte van afrit Made. Het ongeluk gebeurde op de zuidelijke rijbaan, voor het verkeer komende vanuit de richting knooppunt Zonzeel en rijdende in de richting van knooppunt Hooipolder. Vlak voor het ongeval liep het verkeer vast op de afrit Made.

Op dat moment reed een 31-jarige man uit Dinteloord reed met zijn vrachtwagen op de A59.

Een een 54-jarige man uit Geertruidenberg passeerde de vrachtauto via de linkerrijstrook en schoot voor de vrachtwagen langs om de afslag richting Made af te gaan.

De vrachtwagenchauffeur moest daardoor krachtig remmen. De veroorzaker is vervolgens achterop een 56-jarige automobilist uit Breda gebotst, die met zijn voertuig stilstond op de uitvoegstrook. De vrachtwagenchauffeur moest hierdoor nog harder remmen, waardoor schuin hij op de vluchtstrook terecht kwam. De vrachtwagen liep overigens geen aanrijdingsschade op, wel is er mogelijk schade ontstaan door het schuiven van de lading. De stilstaande Bredanaar werd door de klap van de aanrijding tegen de auto van een 39-jarige Rotterdammer aangeslingerd. De Rotterdammer reed op dat moment op de linker rijstrook.

Het was een behoorlijke chaos en de gehele rijbaan was versperd door de betrokken voertuigen. Hierdoor is enige filevorming ontstaan.

De 55-jarige Bredanaar raakte als enige gewond is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Naar aanleiding van dit ongeval arresteerde de politie de 54-jarige Bergenaar. Hij wordt verdacht van verkeersgevaarlijk rijgedrag en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bejaarde snorfietser raakt licht gewond bij verkeersongeval

RAAMSDONKSVEER: Dinsdagochtend 29 augustus behandelde de politie rond 10.15 uur een verkeersongeval onderaan de Bergsebrug in Raamsdonksveer. Daarbij raakte een 77-man uit Raamsdonksveer gewond. De bejaarde man reed op zijn snorfiets over de Maasdijk, richting de Keizersdijk. Onderaan de Bergsebrug verleende een 60-jarige automobiliste uit Geertruidenberg hem geen voorrang. Vermoedelijk gleed haar auto door op de natte strepen van het zebrapad. De snorfietser kwam ten val en liep daarbij een hoofdwond op. Ook klaagde de man over een pijnlijke schouder. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakte proces-verbaal op en trad verkeersregelend op.


-Einde berichten-

Auteur: Jeroen Steenmeijer en Ilse Matthijsen