Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 29 augustus 2006

Politie onderzoekt de dood van een 23 jarige Tilburger (bericht 2)

TILBURG De politie heeft vanmorgen een Team Grootschalig Optreden geformeerd naar aanleiding van een geweldsincident met dodelijke afloop, dat gisteravond rond 21.00 uur heeft plaats gevonden in de omgeving van de Stokhasseltlaan in het gebied Tilburg Noord. Hierbij is vermoedelijk door vuurwapengeweld een 23 jarige inwoner uit Tilburg om het leven gekomen. Vijfentwintig rechercheurs werken aan het onderzoek. Morgen, woensdag 30 augustus, wordt in het Nederlands Forensisch Instituut in Zoetermeer sectie op het stoffelijke overschot verricht.

Gisteravond rond 21.00 uur trof de politie in de berm van de Stokhasseltlaan te Tilburg een zwaargewonde man aan. Diverse eenheden van de politie kwamen ter plaatse na diverse meldingen van omwonenden die schoten hadden gehoord in de omgeving van het Verdiplein. Kort na de aankomst van de politie overleed de man ter plaatse. De omgeving van waar de man is gevonden, werd onmiddellijk afgezet. Medewerkers van de Forensische en Technische recherche stelden een uitgebreid sporenonderzoek in.

Vandaag zijn meerdere rechercheurs de wijk ingegaan voor een uitgebreid buurtonderzoek. Ook worden de nabestaanden opgevangen. Over de toedracht van het vermoedelijke schietincident is nog niets bekend.

Politie houdt man aan voor agressief gedrag

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag omstreeks 13.30 uur op het Wagnerplein een 28-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging en mishandeling. De man was eerder die dag in een supermarkt geweest zonder dat hij geld bij zich had. s Middags kwam de man terug en gedroeg zich vreemd. De bedrijfsleider van de supermarkt sprak de man aan, waarop hij agressief werd. De Tilburger werd vastgepakt door het winkelpersoneel nadat hij had gedreigd zijn vrienden te bellen. Hierop rukte hij zich los en duwde een winkelwagen richting het personeel. Tevens duwde de verdachte klanten weg bij de kassa. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt winkeldiefje aan

TILBURG: Dinsdagavond omstreeks 21.30 uur heeft de politie in de Jan Heijnsstraat een 14-jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor poging winkeldiefstal. De jongen haalde in de winkel condooms uit een vak die hij in zijn broekzak stopte. Vervolgens kwam hij onderweg naar de kassa winkelpersoneel tegen, waarna hij de condooms in een ander vak weg gooide. De politie heeft de jongen meegenomen naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd.

Man bij keel gegrepen door insluiper

TILBURG: Maandagavond rond 22.45 uur is in een woning in de Prof. Dondersstraat een onbekende man binnen geslopen. Een 18-jarige bewoner van het pand liep van de keuken naar zijn kamer, toen er opeens een man in de woning stond. Hij kwam binnen via een onafgesloten deur. De man greep de bewoner bij zijn keel en vluchtte vervolgens weg. Hij heeft geen goederen kunnen stelen.

Jongen aangehouden voor drugsbezit

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 12.30 uur in de Reitsehoevestraat een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Tijdens een schoolcontrole werd bij de Tilburger in zijn tas twee gripzakjes met vermoedelijk wiet gevonden. De jongen is overgedragen aan de politie waar hij op het bureau een verklaring heeft afgelegd.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

TILBURG: De politie heeft dinsdagochtend omstreeks 11.15 uur op de Schouwburgring een 20-jarige man uit Goirle aangehouden. De Goirlenaar reed als bijrijder mee met zijn zus. Ter hoogte van de Kattenrug parkeerde zij de auto om een boodschap te doen. De passagier wachtte in de auto. Vervolgens kwamen er parkeerwachters aanlopen, waarna de man besloot de auto weg te rijden. Hierna reed de politie toevallig achter de man aan, waardoor hij zenuwachtig werd en de motor twee keer afsloeg. Agenten controleerden de man. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Politie zoekt getuigen poging beroving

TILBURG: Maandagavond omstreeks 21.45 uur is op de Veldhovenring een 24-jarige Tilburger aangevallen. De man liep richting huis toen hij op zijn telefoon keek. Vervolgens stopte de man de telefoon terug in zijn broekzak. Hierna werd de man hard in zijn rug getrapt, waardoor hij ten val kwam. De verdachte riep hierbij dat hij zijn telefoon af moest geven. Omdat de Tilburger dit weigerde ontstond er een worsteling. De man wist op te staan waarna hij weer ten val werd gebracht. Vervolgens is hij weggerend.

De verdachte heeft een donkere huidskleur en is ongeveer 1,80 meter lang. Verder heeft hij donker haar en is hij rond de 26 jaar oud. De man droeg donkere kleding en een jas met capuchon. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de diefstal. Zij kunnen contact opnemen met Politie Tilburg op 0900-8844.

Man aangehouden voor bezitten van mes

TILBURG: De Politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 13.40 uur aan de Gasthuisring een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden. Tijdens een controle op verdovende middelen gaf de man aan een mes in zijn broeksband verstopt te hebben. Hierop hield de politie de man aan. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces verbaal is opgemaakt. De verdachte heeft vrijwillig afstand gedaan van het mes.

Auteur: Desiree Brabers